Pensioenen

Het Nederlandse pensioenstelsel is iets om trots op te zijn – en te blijven. Hoe vindt u zichzelf opnieuw uit als mede-vormgever van het pensioen van morgen? Wij brengen u graag naar de voorhoede.

De uitdagingen waar we samen voor staan

 

  • Meer wet- en regelgeving, minder kosten

Nationaal en internationaal wijzigen richtlijnen continu. De Wet Toekomst Pensioenen is een aanjager voor vernieuwing. Als pensioenuitvoerder wordt u gedwongen om beter met deze impactvolle veranderingen om te gaan. Daarnaast daagt de DNB u uit om de kosten voor pensioenbeheer omlaag te brengen. Hoe ontwikkelt u een slimme kostenstrategie?

  • Technologische ontwikkelingen voeren de verwachtingen op

Een taxi of maaltijd bestellen is een kwestie van een paar drukken op de knop. Klanten verwachten hetzelfde van hun pensioen. Ze willen overzicht hebben, dingen begrijpen en snel en goed kunnen regelen. Het is tijd voor toekomstbestendige, wendbare IT-systemen die klantgericht datamanagement mogelijk maken. Hoe bouwt u aan een organisatie die de gebruiker vooropzet – en niet langer als bijzaak ziet?

  • Deelnemers verwachten heldere communicatie

Het Pensioenakkoord verplicht de invoering van de solidaire of flexibele pensioenregeling. Dat vereist kraakheldere communicatie richting al uw deelnemers. Zij krijgen dus een veel centralere plek in de uitvoering. Hoe richt u uw organisatie daarop in?

ITDS Business Consultants - Nadja en Ruben

Zo komen we daar

 

  • Zorg ervoor dat uw strategie staat als een huis

Pas als u weet waar u naartoe wilt, weet u hoe u daar kan komen. Stel daarom scherp wat uw onderscheidende vermogen is, waarin u wilt uitblinken, hoe uw producten daaraan bijdragen en wat u tegen een concurrerende prijs kunt waarmaken.

  • Maak fundamentele keuzes op het gebied van IT

Zorg voor een flexibele, toekomstbestendige infrastructuur die u in staat stelt om realtime inzicht te geven, processen effectief in te richten en data te managen. Faseer end-of-life-applicaties en systemen uit en investeer in de toekomst.

  • Zet datakwaliteit en -management bovenaan de agenda

De tijd van quick fixes is voorbij. Voor betere dienstverlening en meer transparantie is een hoge datakwaliteit cruciaal. Maak er een kernactiviteit van. En blijf verbeteren, elke dag.

  • Door te investeren in communicatie

De overgang naar het nieuwe pensioenstelsel vraagt om een duidelijk communicatieplan. Ook na de invoering is communicatie cruciaal. Motiveer uw deelnemers om actief bezig te zijn met hun pensioen en begeleid ze bij elke stap.

Als specialist in financiële dienstverlening helpen we u graag

 

Heeft u alles in beeld dat nog moet gebeuren rondom het pensioenakkoord? Met onze Pensioenakkoord Scan weet u precies waar u staat op het gebied van IT, data, producten en communicatie. Met de aanbevelingen kunt u direct aan de slag. Lees hier meer.

Met onze systeemanalyse brengen we uw huidige systemen in kaart. Op basis hiervan komen we met een verbetervoorstel voor een toekomstbestendige architectuur. Natuurlijk kunt u ook op ons rekenen voor de implementatie en migratie. Lees hier meer.

Wij helpen u om de datakwaliteit te verhogen en de basis te leggen voor een datagedreven toekomst. Waarin u iedereen snel de juiste informatie verschaft, tijdig uitbetaalt, de juiste informatie verstrekt en u uw dienstverlening continu verbetert. Lees hier meer.

  • Met heldere communicatie voor deelnemers

We helpen u om uw deelnemers te activeren, keuzes te laten maken en op de hoogte te houden. Samen tillen we de communicatie met uw deelnemers op naar een excellent niveau.

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welke kansen zie je?

We maken graag een afspraak. Bel ons op 0653778749 of stuur een e-mail naar e.hoekstra@itds.nl.