Verhoging pensioenleeftijd voor top-3 verzekeraar

DE VRAAG

De richtpensioenleeftijd in Nederland is gekoppeld aan de levensverwachting. Zodra de laatste stijgt, gaat de eerste automatisch omhoog. Voor pensioenverzekeraars en adviseurs is dit telkens weer een intensief traject. Ze moeten offertes maken, WFT-proof adviestrajecten uitvoeren en de administratie aanpassen. Aan ons de vraag om een programma op te zetten dat kosten verlaagt en tevredenheid bij adviseurs en werkgevers verhoogt.

ONZE AANPAK

We besloten dit Agile aan te pakken. Met een klein, specialistisch team onder leiding van onze programmamanager ontwikkelden we een out-of-the-box beleid en toetsten dit in de markt. Dit beleid beperkt de impact op de pensioendeelnemers, waardoor offertes snel en eenvoudig verstrekt kunnen worden. Hierdoor blijft de impact op IT-systemen en de adviesmarkt beperkt.

HET RESULTAAT

Dankzij deze aanpak was onze opdrachtgever de eerste grote pensioenverzekeraar die voorstellen kon doen voor alle klanten. Dat gaf de verzekeraar kans om zich te onderscheiden in de markt en een hoge klanttevredenheid te realiseren.

Welke kansen zie je?

We maken graag een afspraak. Bel ons op 0653778749 of stuur een e-mail naar e.hoekstra@itds.nl.

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.