DATA STEWARDSHIP

Brieven die aankomen op verkeerde adressen, het versturen van mailings naar overleden relaties en het ontbreken van actuele contactgegevens. Herkenbaar? Financiële dienstverleners kampen dagelijks met dergelijke data issues. Enerzijds door de veelheid aan verschillende afdelingen en systemen, maar ook doordat de data niet op orde is. Met onnodige kosten en foutieve communicatie naar klanten tot gevolg. Het inrichten van data stewardship biedt u hier de helpende hand om data in de organisatie op orde te krijgen en deze issues voortaan te voorkomen.  

Data stewards hebben regie op data

Data stewards vertegenwoordigen de verschillende business belangen met inhoudelijke kennis van de data. Als regisseurs van de data vertalen zij visie en strategie naar praktische handvaten en acties. Daarbij signaleren data stewards afwijkingen, issues en verbanden aan de hand van data quality monitoring en beleggen dit binnen de organisatie. Ook coördineren ze verschillende data management oplossingen, zoals data correcties, data verrijking en data retirement

De inzet van data stewards 

Wij geloven in de kracht van data stewards. En executie in plaats van plannen formuleren. Daarom werken onze consultants niet alleen zelf als data steward, maar begeleiden we ook andere data stewards in uw organisatie. Samen zorgen we voor betrouwbare, passende en juiste data.

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welke kansen zie je?

We maken graag een afspraak. Bel ons op 0653778749 of stuur een e-mail naar e.hoekstra@itds.nl.