DATA STEWARDSHIP

Brieven die aankomen op verkeerde adressen, het versturen van mailings naar overleden relaties, het ontbreken van actuele contactgegevens en BSN, tegenstrijdige validaties en een relatie met verschillende geslachten. Herkenbaar? Grote en middelgrote financiële instellingen kampen met een veelheid aan verschillende afdelingen en systemen welke leiden tot data issues. Hierdoor ontstaan onnodige kosten en foutieve communicatie richting klanten. Data Stewards helpen uw organisatie met de praktische implementatie van uw data governance.

 

De inzet van data stewards

Data stewards vertegenwoordigen de verschillende business belangen met inhoudelijke kennis van de data. Als regisseurs van de data vertalen zij visie en strategie naar praktische handvaten en acties. Daarbij signaleren de data stewards afwijkingen, issues en verbanden aan de hand van data quality monitoring en beleggen dit binnen de organisatie. Ook coördineren de data stewards verschillende data management oplossingen, zoals data corrections, data retirement en data enrichment. Data stewards zorgen voor betrouwbare, passende en juiste data.

 

Stel uw databeleid centraal

Met het inzetten van data stewards worden data centraal gesteld in uw organisatie. Het beleggen van data eigenaarschap, continue focus en beheersing is hierbij van belang. Door het inzetten van een combinatie van verschillende typen zoals business – , technische – en domein data stewards, kunnen wij data stewardship organisatie breed implementeren. Met de inzet van onze ervaren data stewards draagt u zorg voor het opbouwen van een toekomst secure interne capability in uw organisatie.

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welke kansen zie je?

We maken graag een afspraak. Bel ons op 0653778749 of stuur een e-mail naar e.hoekstra@itds.nl.