Vanwege de groeiende vraag van klanten en investeerders naar meer transparantie over duurzaamheid en de impact van organisaties op hun omgeving, heeft de Europese Commissie hernieuwde richtlijnen opgesteld voor duurzaamheidsverslaggeving. De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) is de volgende stap naar wetgeving die in deze groeiende vraag tegemoetkomt en bijdraagt aan het doel om een duurzaam economisch klimaat in de Europese Unie te bewerkstelligen. 

Duurzamer, socialer en beter 

Ten opzichte van de Non Financial Reporting Directive (NFRD) verruimt de CSRD de scope van beursgenoteerde organisaties naar ook grote private organisaties die aan de rapportageverplichting moeten voldoen. De set aan ESG-onderwerpen waar organisaties over moeten rapporteren binnen CSRD is breder dan ooit. Het opzetten van de governance en aansluiting op de strategie binnen de organisatie is cruciaal. Daarnaast is het belangrijk dat data effectief wordt gemanaged, zodat gegevens nauwkeurig kunnen worden verzameld en verwerkt. Waarna aanpassingen aan bestaande rapportageprocessen- en systemen doorgevoerd moeten worden. De juiste kennis en mankracht is een vereiste bij de uitrol van deze veelomvattende wetgeving. 

Wij laten CSRD voor u werken 

CSRD is dwingend in het behalen van ESG-doelen, maar het biedt ook een kans om als organisatie het verschil te maken en verantwoordelijkheid te nemen door positieve veranderingen door te voeren. Denk aan de visie, werkzaamheden, rollen en meest belangrijk: het plan voor de toekomst. Het is een uitdaging, maar ook noodzakelijk. En bovendien goed haalbaar met de juiste sturing en expertise. Met de jarenlange ervaring op het gebied van compliance reporting, risicomanagement en data management kan ITDS u hierbij helpen. Allemaal op basis van de pragmatische ITDS aanpak die u van ons gewend bent zullen we in nauwe samenwerking de CSRD-implementatie realiseren. 

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welke kansen zie je?

We maken graag een afspraak. Bel ons op 0653778749 of stuur een e-mail naar e.hoekstra@itds.nl.