Nederlandse zorgverzekeraar laten voldoen aan de Solvency II wetgeving

DE VRAAG

De Solvency II wetgeving is een belangrijk punt op de agenda voor onze klanten. Zo ook voor de zorgverzekeraar die wij recent ondersteund hebben bij hun Data Governance programma. Het doel van de opdracht was om in een korte periode de datastromen in kaart te brengen. Hierin wordt visueel weergegeven via welke datasets de Solvency rapportage tot stand komt.

 

ONZE AANPAK

Pragmatisch als we zijn, was het allereerst zaak om zo snel mogelijk up to speed te komen. We planden afspraken in met de belanghebbenden om te bepalen wat er voor nodig was om de deadlines te halen en werkten achterstanden weg. Om de Data Governance producten vorm te geven waren we afhankelijk van input vanuit verschillende afdelingen. Tijdens het contact met deze afdelingen kwamen we erachter dat het belang van het Data Governance programma niet volledig bekend was binnen de organisatie. Hierdoor werden stukken te laat aangeleverd, ontstond er weerstand en kwamen de deadlines in gevaar. Kenmerkend voor ITDS is dat we in gesprek zijn gegaan met de betrokkenen om de toegevoegde waarde van Data Governance uit te leggen en om deze weerstand weg te nemen.

HET RESULTAAT

De strakke deadlines werden op tijd behaald. Verder hebben we ervoor gezorgd dat er nu een duidelijke richtlijn ligt, waar de zorgverzekeraar op voort kan borduren tijdens volgende actualisatieslagen.

Welke kansen zie je?

We maken graag een afspraak. Bel ons op 0653778749 of stuur een e-mail naar e.hoekstra@itds.nl.

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.