Twee jaar ITDS voor Sam: van trainee tot aan tafel bij de CFO

ITDS Business Consultants - Sam

Sam de Haas (26) is Business Consultant bij ITDS. In zijn eerste twee jaar deed hij een project over de grens, werkte hij op twee (!) opdrachten tegelijkertijd en werd zijn crisisplan goed ontvangen door de Raad van Bestuur. Hoe hij dat voor elkaar kreeg? We vroegen het hem.

 

Hoe begon het voor jou bij ITDS?

“Ik werd na mijn master Strategic Management benaderd voor het traineeship bij ITDS. Ik wist helemaal niks over de financiële dienstverlening, maar voelde meteen een klik. Het type mensen, de sfeer en het type opdrachten spraken me aan. Na mijn traineeship ging ik in mijn eentje naar Antwerpen voor een IT-opdracht bij een pensioenverzekeraar. Daar volgde ik een Expert Consultant op. Best spannend, maar de organisatie nam mij meteen overal in mee. Na een jaar had ik zin om mijn tanden te zetten in een risk-opdracht, het vakgebied waarvoor ik na mijn traineeship gekozen had. Ik kreeg een mooie kans bij een verzekeraar.”

 

Wat heb je daar gedaan?

“Samen met een collega van ons zusterbedrijf Triple A voerde ik risico-analyses uit en zette ik een controleraamwerk op. Tijdens die risico-analyses ga je echt alle processen in de organisatie langs. Zo leer je ontzettend veel over een organisatie, ook over dingen waarover je nog nooit nagedacht hebt. Hoe wordt een zorgpremie vastgesteld, bijvoorbeeld? Ik begon met het ondersteunen van de workshops, maar stond al snel zelf workshops te leiden. Eigenlijk vind ik presenteren heel spannend, maar na een tijdje voelde ik me helemaal oké. Naast deze opdracht kreeg ik de kans om in dezelfde organisatie een crisisplan op te stellen samen met een senior collega van ITDS.”

Náást je fulltime opdracht?

“Ja, dat was wel even aanpoten, maar ik vond het leuk om twee dingen tegelijkertijd te doen. Het was ook ontzettend leerzaam om samen te werken met mijn collega. Hij weet veel en kan er goed over vertellen. Waar ik nog met het hier en nu bezig was, dacht hij al een paar stappen vooruit. Je leert dan zoveel sneller. De CFO van de organisatie was eigenaar van het project. Het was dus echt een serieus plan. Als we bij hem aan tafel zaten, dacht ik wel eens: ‘leg ik het wel goed uit?’. Maar het ging gelukkig prima. Ons plan is uiteindelijk voorgelegd aan de Raad van Bestuur en die waren er blij mee. Spannend en gaaf!”

Hoe bevalt het je bij de business line Riskmanagement?

“Heel goed. Wat ik leuk vind aan risk-opdrachten is dat je echt iets kan verbeteren en samen naar een duidelijk doel toewerkt. Het zijn vaak pittige opdrachten, daar hou ik van. Ik vind het ook gaaf dat ik betrokken word bij de ontwikkeling van onze afdeling. We willen het liefst altijd nét een beetje voorlopen op de rest van de organisatie. Elke maand bespreken we wat we gaan doen. Als je ergens aan mee wil werken of een idee hebt, kan dat gewoon. Dan stuur je een berichtje, of pak je het initiatief.”

 

Hoe ziet jouw toekomst eruit?

“Daar praat ik veel over met mijn manager. Waar zie ik mezelf over drie jaar, vijf jaar? Wat moet ik nog leren? Volgend jaar wil ik graag de stap maken naar Senior Business Consultant. En uiteindelijk wil ik het liefst een eigen team. Het lijkt me te gek om anderen te helpen om hun sterke punten te ontdekken. Om alvast wat ervaring op te doen, begeleid ik met een collega een aantal beginnend trainees. Zo nemen we meteen wat taken bij hun managers weg. Daarnaast wil ik graag nog heel veel bedrijven van binnen zien en veel uiteenlopende skills ontwikkelen. De grootste uitdaging voor mij is om iets te leren waar ik nog niet goed in ben. Dan wil ik het juist doen. Want zo leer je het snelst.”

 

Welke kansen zie je?

We maken graag een afspraak. Bel ons op 0653778749 of stuur een e-mail naar e.hoekstra@itds.nl.

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Actueel