Consultant Robin over vijf jaar bij ITDS

Onze consultant Robin Verkerk is alweer vijf jaar onderdeel van ITDS. Begonnen met het Business Consultancy Traineeship en inmiddels doorgegroeid naar Management Consultant. Hoe is hij eigenlijk bij ITDS terecht gekomen? Wat heeft hij de afgelopen jaren allemaal gedaan? Bevalt het – nog steeds – bij ITDS? En hoe ziet hij de toekomst eigenlijk? Hij vertelt je het je allemaal. Want deze mooie mijlpaal kunnen we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan.

Terug naar het begin

“Na mijn master Business Studies was ik op zoek naar mijn eerste ‘echte’ baan. Een vriend van me was een half jaar eerder met het traineeship bij ITDS gestart. Hij was positief en zo is het balletje gaan rollen. In 2015 ben ik begonnen met het traineeship. Je komt dan net uit de schoolbanken en ja, wat weet je dan eigenlijk echt? Volgens mij nog niet heel veel. Ik had bijvoorbeeld geen stage gelopen tijdens mijn studie, dus dan is wat extra begeleiding tijdens je eerste baan wel lekker. Met het traineeship bij ITDS blijf je leren, maar ga je ook snel in de praktijk aan de slag. Hierdoor kun je ontdekken wat je interessant vindt en welke kant je verder op wilt. Dat sprak mij aan.”

 

Van team ‘Social’ naar team ‘Data Analytics’

“De afgelopen vijf jaar heb ik dit kunnen ontdekken door verschillende rollen bij verschillende klanten. Tijdens mijn start bij ITDS had ik voornamelijk interesse in onze propositie op het gebied van social media. Ik heb toen onder andere meegewerkt aan twee van onze SoMe onderzoeken, waarin we de inzet van social media van verzekeraars onderzoeken. Daarna heb ik een grote switch gemaakt en ben ik zowel Scrum Master als Product Owner geweest bij een grote bank. Rond die tijd ben ik binnen ITDS overgestapt naar het Data Analytics team, omdat ik ontdekte dat ik data analyse heel interessant vind. Vooral het analyseren en visualiseren van (ongestructureerde) data en hierdoor relatief snel tot inzichten kunnen komen vind ik onwijs boeiend.”

 

Favoriete rollen en toekomstplannen

”Ik vind het lastig om te zeggen wat ik nu echt het leukste vond de afgelopen jaren. Eigenlijk vond ik verschillende rollen interessant. Hier komt wel altijd een belangrijk element in terug: het conceptuele denken. En dan vooral samen met de klant kijken welke vragen ze willen beantwoorden, onderzoeken welke data hiervoor nodig zijn en hoe je deze het best kunt modelleren. De komende jaren wil ik me verder ontwikkelen in de rol van Product Owner bij Business Intelligence of Data Analytics teams. In mijn ogen komen de activiteiten die ik de afgelopen jaren het leukst vond om te doen hier allemaal in terug.”

 

Hoogtepunten van de afgelopen 5 jaar

“Naast mijn werkzaamheden heb ik wel wat mooie herinneringen van alle jaren bij ITDS. Toen ik er amper een jaar werkte ging ik mee op de wintersport. Dit was heel leuk, want collega’s leer je dan gelijk op een andere manier kennen. Ook heb ik met mijn team een interne (wervings)wedstrijd gewonnen. De prijs hiervan was een weekend naar Barcelona met het hele team. En nog een van m’n laatste leuke herinneringen: de interne hackathon die ik ongeveer twee jaar geleden georganiseerd heb met een aantal collega’s. Misschien is het tijd om dat weer eens te gaan doen!”

 

Groter worden en familiegevoel

“We worden steeds groter, maar het blijft voelen als een kleine club waarin bijna iedereen elkaar kent. En daardoor krijg je kansen als je opvalt. Zeker in vergelijking met grotere consultancykantoren, waar alles toch wat meer vastgepind is voor mijn gevoel. We werken in ‘kleine’ teams van 5 à 6 man met een manager. Hier heb ik – zeker in in mijn eerste jaren – veel aan gehad. Je krijgt veel coaching van je manager en ook heb je veel contact met je team. Hoewel ik bedrijf de afgelopen jaren heb zien groeien, vind ik ITDS de ‘familiare’ sfeer houden. Dat is wel wat ik echt leuk vind aan ITDS.”

 

Welke kansen zie je?

We maken graag een afspraak. Bel ons op 0653778749 of stuur een e-mail naar e.hoekstra@itds.nl.

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Actueel