Nieuwe carrièrestart voor Marc en Saartje: “Trainees bij ITDS leren meteen in de praktijk”

ITDS Business Consultants - Marc en Saartje

 

Marc en Saartje waren allebei klaar voor een uitdaging. En dan het liefst een in een inspirerende omgeving waar de carrièrekansen voor het oprapen liggen. Saartje had haar Master in Behavioral Economics op het Erasmus afgerond. Marc besloot na een jaar bij een grote Nederlandse bank, de overstap te wagen naar de consultancy-wereld. Die uitdaging vonden ze bij ITDS, in het Implementatie Traineeship. In een paar weken tijd zijn ze opgeleid tot consultants en inmiddels zijn ze aan de slag op hun eerste opdracht bij een klant. Marc: “In de praktijk leer je écht wat er allemaal mogelijk is.” 

In de eerste vier weken van het traineeship draait alles om persoonlijke ontwikkeling. Via workshops en trainingen word je voorbereid op jouw eerste klantopdracht als consultant. Saartje vond vooral de praktijkgerichte lessen heel leuk; de consultancy skills trainingen. “Door deze trainingen leer je echt hoe het op de werkvloer eraan toegaat. We oefenden bijvoorbeeld met het voeren van gesprekken en kregen veel communicatietips.” Marc kan zich hierin vinden, maar vond ook de inhoudelijke trainingen heel interessant. “We hebben veel geleerd in een korte tijd. Over softwarepakketten, producten en processen binnen de financiële sector en we hebben een aantal certificaten mogen behalen. Daarnaast kregen we goede begeleiding van andere ITDS’ers die als ervaringsdeskundigen advies gaven.”

Hechte groep

Saartje blikt graag nog even terug op een van de elementen die het traineeship waardevol maakt; de samenwerking met de andere trainees. “We hadden gelijk een klik. En ook nu spreken we elkaar nog regelmatig. Wat ik ook heel bijzonder vind, is de diversiteit in onze traineegroep. Iedereen heeft verschillende achtergronden en andere denkwijzen. Sommige trainees hebben in het buitenland gewoond, een ander heeft ergens anders al carrière gemaakt en weer een ander heeft net zijn Master afgerond.” Marc: “We hebben een hechte groep en we vinden het leuk om met elkaar in contact te blijven. Vaak plannen we een online meeting in met z’n allen. Maar zodra het kan gaan we weer samen borrelen met elkaar.”

Leren in de praktijk

En na de masterclass van vier weken? Dan ga je zelfstandig aan de slag op opdracht bij een klant in de financiële sector. Want in de praktijk leer je pas écht wat er allemaal mogelijk is. Met een team werk je aan de implementatie van een softwarepakket, analyseer je data en onderhoud je het contact met de opdrachtgever. Marc: “Ik werk sinds november bij een grote verzekeraar en ik heb mijn plek inmiddels gevonden. Met de implementatie van een nieuw softwarepakket helpen we onze klant te digitaliseren en innoveren.” Ook Saartje is aan de slag gegaan bij een grote verzekeraar en heeft de afgelopen weken al veel geleerd: “Het team heeft een goede dynamiek. Samen zijn we druk bezig met het vertalen van de wens van de klant naar de mogelijkheden binnen het softwarepakket. En ontwikkelen we nieuwe verzekeringsproducten- en functionaliteiten in het pakket. Daarnaast volgen mijn mede-trainees en ik relevante trainingen in het Young Professional Program van ITDS, zodat we ons kunnen blijven ontwikkelen als consultant.”

Professionaliteit met een open sfeer

Dat Marc en Saartje voor ITDS kozen had alles te maken met de klik die zij meteen hadden met de organisatie. Marc: “Na een paar informatiesessies bij ITDS had ik al een goed gevoel over het bedrijf. Het straalt professionaliteit uit en je krijgt een warm welkom. Iedereen die je spreekt is behulpzaam. Ook worden er veel leuke evenementen georganiseerd. Toen het even kon, hadden we padelwedstrijden, BBQ’s en natuurlijk borrels met elkaar.” Saartje: “Er worden ook online activiteiten georganiseerd en ik wilde aan alles meedoen. Zo leer je snel je collega’s kennen en spreek je ook sneller iemand aan. Er hangt een hele open sfeer bij ITDS.”

 

Welke kansen zie je?

We maken graag een afspraak. Bel ons op 0653778749 of stuur een e-mail naar e.hoekstra@itds.nl.

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Actueel