ITDS verzorgde de implementatie van Axon bij Corona Direct: “Een soepele overgang en een fijne samenwerking”

ITDS Business Consultants - Rebecca en Karlijn

Met het oog op de toekomst besloot de Belgische verzekeraar Corona Direct, een filiaal van Belfius Insurance, een paar jaar geleden over te stappen op een nieuw beheersysteem voor alle polissen. De keuze voor een systeem was al snel gemaakt en voor de implementatie vroegen ze ITDS om hulp. Na tweeënhalf jaar samenwerken, hopen ze voor 2023 het project af te ronden. Samen met Kasper Belmans, Application Owner bij Corona Direct, en ITDS consultants Rebecca Flach en Karlijn Damkot kijken we terug op een succesvolle implementatie. 

Het platform waarin de Belgische directe verzekeraar alle polissen beheerde, was verouderd en bovendien niet meer flexibel. De keuze om over te stappen op een nieuw, toekomstbestendig systeem lag daarom ook voor de hand. Kasper: “We wilden graag een standaardpakket waarin je heel gemakkelijk aanpassingen kunt doen en waar je bovendien weinig onderhoud aan hebt. Keylane Axon is een pakket dat daarin voorziet. Wijzigingen in onze producten of in de markt kunnen snel worden toegepast. Bovendien zorgt Keylane ervoor dat alles in orde is op het gebied van wetgeving.”

Weg naar expertise

Om de migratie naar het nieuwe platform goed te laten verlopen, werd de hulp ingeroepen van een team ITDS’ers. In samenwerking met medewerkers van Corona Direct en Keylane hebben we de implementatie van A tot Z verzorgd. Karlijn, inmiddels Senior Business Consultant bij ITDS, was onderdeel van dit team dat midden in Covid-tijd begon met deze uitdaging. Karlijn: “Samen met het team waren wij verantwoordelijk voor de productinrichting van begin tot eind. Onze aanpak bestond uit verschillende fases: het ophalen van de business requirements, het schrijven van functionele ontwerpen, de vertaalslag maken naar een technisch ontwerp en het uiteindelijke inrichtwerk.”

Online samenwerking

Tijdens het proces van productconfiguratie is het van belang dat je goed met elkaar kunt samenwerken. Dat zat gelukkig wel goed binnen het team. Kasper: “Het was leuk dat we deze uitdaging aangingen met een relatief jong team. We hebben dan ook heel veel samengewerkt. Door continu elkaars werk te reviewen en met elkaar te sparren hebben we snel de juiste oplossingen kunnen vinden. Dat ging altijd heel vlot met de mensen van ITDS. We waren echt op elkaar ingewerkt en hebben op vele vlakken samen kunnen groeien.” Karlijn: “We werkten allemaal vanuit huis en spraken elkaar dan ook alleen online. Desondanks waren we heel close met het team. We belden elkaar dagelijks en werkten op een gegeven moment zelfs online samen met de camera aan. Dan voelde het toch een beetje alsof we op kantoor zaten. Daardoor wisten we ook precies van elkaar wat er speelde. Het was een intensief project, maar we mogen trots zijn op wat we hebben opgeleverd!”

Soepele overgang

Na anderhalf jaar nam een nieuwe lichting van ITDS’ers het werk over bij Corona Direct. Kasper: “En toen kwam het moment dat Karlijn en haar mede-ITDS’ers een nieuwe uitdaging aangingen op een andere opdracht. Ze hebben gezorgd voor een soepele overgang en waren altijd beschikbaar voor eventuele vragen. Het voordeel van ITDS is dat veel collega’s verstand hebben van Axon. Er is áltijd wel iemand die hulp kan bieden.”

Deze kennis van Axon wordt door middel van cursussen en trainingen aan onze jonge consultants bijgebracht. Daarnaast heeft Karlijn met mede-ITDS’ers sessies georganiseerd om de kennis over de opdracht en Corona Direct over te dragen. Met deze kennis op zak was Associate Business Consultant Rebecca eind vorig jaar klaar om het werk bij Corona Direct verder op te pakken. Rebecca: “Ik was natuurlijk nog niet net zo ervaren als Karlijn, maar merkte dat ik al snel ontwikkelde in mijn rol. Dat kwam onder andere door het vertrouwen van mijn collega’s van Corona Direct en de continue kennisdeling. We hebben samen de configuratie gedaan voor de laatste twee verzekeringsproducten. Van functioneel ontwerp, tot technisch ontwerp en het hele testproces. In oktober hebben we de laatste verzekeringen online gezet en nam ik afscheid van mijn collega’s bij Corona Direct.”

The next digital step

Inmiddels heeft ITDS al het werk overgedragen aan Corona Direct en zijn de interne medewerkers klaar om er zelfstandig mee aan de slag te gaan. Kasper: “In samenwerking met ITDS hebben we in totaal zeven verzekeringsproducten in een nieuw jasje gestoken. We gaan de ITDS’ers zeker missen, we hebben veel van elkaar kunnen leren en een hoop kennis gedeeld. Hoe we de toekomst voor ons zien? We gaan verder met een kleiner team van alleen interne medewerkers, om verder te digitaliseren, processen te optimaliseren en te automatiseren. Maar samen met ITDS en Keylane hebben we al een heel mooie basis gelegd.”

Welke kansen zie je?

We maken graag een afspraak. Bel ons op 0653778749 of stuur een e-mail naar e.hoekstra@itds.nl.

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Actueel