‘Iedereen kan zich ontwikkelen binnen ITDS, ongeacht leeftijd of ervaring’

Twee rotten in het vak zou je ze kunnen noemen: Rick van der Helm en Sophie Kranendonk. Ten opzichte van Rick werkt Sophie ‘nog maar’ 6 jaar bij ITDS. Dat valt bijna in het niet bij de 18 jaar dat Rick al in dienst is. Beiden bekleden binnen de Business Line Implementatie een belangrijke rol. Wat maakt volgens hen werken bij ITDS leuk genoeg om hier lang aan boord te zijn? En hoe houden ze het al zo lang vol als collega’s? Dat vertellen ze je zelf.    

Rick: Ik heb het genoegen jou te mogen voorstellen Sophie. Jij bent Career Counselor binnen Business Line implementatie en werkt nu 6 jaar bij ITDS. Je bent een echte professional die een uitdaging niet uit de weg gaat. Ook kenmerk jij je als een zeer harde werker met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Mis ik nog iets?  

Sophie: Nee hoor dat denk ik niet, dankjewel voor deze introductie. Ik zou jou voorstellen als Business Line Manager van implementatie die al 18 jaar in trouwe dienst is. ‘One of the oldies’ dus eigenlijk. Je bent recht door zee en een ervaren projectmanager die altijd beschikbaar is voor hulp.   

Wat is eigenlijk de reden dat je bij ITDS bent gaan werken?  

Ja, daar zit een verhaal achter want ik werkte bij een andere consultancy en ik vroeg me af of consultancy nog wel bij mij zou passen. Toch ben ik bij ITDS gaan werken omdat ik de naam en de mensen al even kende. En nu zijn we 18 jaar verder. Dat zegt wel iets over ITDS. In die 18 jaar heb ik zowel intern als extern veel uitdagende trajecten kunnen aansturen. De cultuur is een heel belangrijke sleutel voor mijn lange dienstverband bij ITDS. Die past bij mij, anders hou je het ook geen 18 jaar vol. Hoe is dat voor jou?  

Ik ben begonnen als trainee omdat ik binnen de consultancy wilde werken vanwege de afwisseling en verschillende klantopdrachten. ITDS sprak me het meeste aan omdat ITDS staat voor hard werken en leuke dingen doen samen, zoals uitjes en sportevents. Ook het traineeship paste mij goed omdat je binnen een paar weken wordt klaargestoomd voor het echte werk. De klik was er en ik merkte dat de persoonlijke begeleiding hier hoog in het vaandel staat. Uiteindelijk was de keuze niet zo moeilijk.   

Wat onderscheidt ITDS volgens jou van andere soortgelijke bedrijven? 

Met name de humor, dat de mensen hier zichzelf op een goede manier niet te serieus nemen. Maar ook de professionaliteit van de mensen, die ook nog eens heel pragmatisch zijn en echt het klantbelang vooropstellen. Iedereen kan zich ontwikkelen binnen ITDS, zelfs zo’n fossiel als ik. Je moet wel ambitie hebben, maar dan is de sky the limit. Hoe ervaar jij dat qua persoonlijke ontwikkeling?  

Er zijn vooral veel mogelijkheden. Je doet opdrachten bij verschillende klanten en kan daarbij zelf sturing geven; kies je meer voor inhoud of organisatorisch? Ook buiten de opdrachten kun je jezelf ontwikkelen, zoals het maken van proposities of begeleiden van andere consultants. Voor mij geldt dit ook, vanaf het begin af aan heb ik mij kunnen ontwikkelen met trainingen en opleidingen. Zes jaar geleden was ik trainee, nu ben ik manager. Ik kan ook nu nog allerlei verschillende kanten op. Wat maakt dat ik hier nog lang niet klaar ben. Er zijn zoveel kansen en die kan je hier allemaal pakken.   

Sophie: Welke ontwikkelingen spelen er volgens jou nu in het implementatie landschap?  

Het gaat steeds meer naar standaardpakketten en deze configureren. We kunnen binnen zo’n standaardpakket heel creatief zijn en klanten goed adviseren over de mogelijkheden. Dat maakt ook dat mensen die hierbinnen komen kunnen groeien. Er valt zo ontiegelijk veel te leren over hoe je zo’n standaardpakket het beste kunt aansluiten bij de processen bij de klant. 

Dat herken ik wel; je leert eerst inrichten en configureren en uiteindelijk groei je uit tot projectmanager of ga je zwaardere inhoudelijke rollen vervullen op het gebied van productstrategie. Je moet standaardpakketten geheel kunnen doorgronden en precies weten wat er speelt. Je kijkt binnen zo’n standaardoplossing naar het beste voor de klant, wat veel eisen stelt aan je communicatieve vaardigheden. Ook daardoor ontwikkel je snel als consultant. 

Wat was jouw toekomstbeeld toen je startte? Kan je dat nog herinneren na zo’n lange tijd?  

Omdat ik al uit de consultancy kwam, wilde ik me echt richten op zwaardere implementatietrajecten als programmamanager. Ik viel bij ITDS echt met mijn neus in de boter. Gelijk startte ik bij een klant waar ik een grote outsourcing operatie kon managen. Samen met collega’s hebben we dit tot een succesvol einde kunnen brengen. Toen ik hier binnenkwam was ik meer gericht op buiten; mijn eigen groei en programmamanager worden. Nu haal ik veel meer energie uit het opbouwen van het interne team, met veel expertise en dat zelfsturend is. Dat gaat heel goed en wil ik graag nog verder uitbouwen.   

Blijf je hier nog even werken Rick? Je klinkt nog vol energie.  

Ik blijf hier waarschijnlijk wel werken tot aan mijn pensioen. Ik heb nog steeds veel energie en jonge mensen om mee heen, dus het blijft gewoon leuk.  

Mooi, ik heb het ook heel erg naar mijn zin. Elke keer als ik denk ‘nu heb ik het onder de knie’, dan meldt de volgende uitdaging zich weer. Dus zolang dat gebeurt zit ik nog goed op mijn plek. Of Rick moet te veel flauwe grappen maken, dan stop ik ermee.  

We leren je graag kennen

Herken jij jezelf hierin? En ben jij minstens zo ambitieus als wij? Dan maken we graag kennis met je! Je kan direct contact opnemen met Marleen van der Horst via 06 162 824 42.

Nieuwsgierig geworden, maar liever eerst een kop koffie drinken? Dat kan natuurlijk ook. We koppelen je graag aan één van onze consultants.

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Actueel