Data Governance

Iedere organisatie wil data gedreven werken. Maar data gedreven werken kan niet zonder een goede inrichting van de data organisatie, ook wel bekend onder de term data governance. In de afgelopen jaren is data governance veelal gezien als ‘verplicht nummer’ en ‘hygiëne’ vanuit wetgeving en andere vereisten. Daar vindt nu een verschuiving in plaats. Door de omvang van diverse data initiatieven en implementaties wordt de behoefte aan structuur en kaders steeds meer zichtbaar.


Een data governance organisatie

Een goede data governance organisatie kent data rollen toe aan de juiste personen in de organisatie en bevat richtlijnen en handvaten over hoe er met de data omgegaan moet worden. Dit is een belangrijk onderdeel om compliant te zijn aan wet- en regelgeving. En de business value? Als de data organisatie goed is ingericht bent u in staat om besluiten te nemen op basis van de juiste data. Zo kunt u  vertrouwen op de kwaliteit van de data, zijn risico’s sneller inzichtelijk en processen efficiënter ingericht.


Niet alleen strategie, maar ook executie

ITDS heeft veel ervaring met het opzetten en doorontwikkelen van een data organisatie en governance. Dit doen we altijd op dezelfde, kenmerkende, ITDS manier: niet alleen een framework en een gave data strategie, maar ook de executie en de overdracht. Wij bereiden uw organisatie voor op de toekomst, waarbij een goede data huishouding de basis vormt. 

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welke kansen zie je?

We maken graag een afspraak. Bel ons op 0653778749 of stuur een e-mail naar e.hoekstra@itds.nl.