Opstellen van het testbeleid voor technische datamigraties bij een top-3 verzekeraar

DE VRAAG

De verzekeraar wil haar kosten en complexiteit van de systemen reduceren, en continu de klanttevredenheid blijven verbeteren. Het project heeft daarom als doel om oude premievrije legacy systemen uit te faseren en de data te migreren naar nieuwe doelsystemen. Hierdoor kan de verzekeraar haar klanten beter en sneller bedienen, wordt het systeem overzichtelijker en de kosten per polis lager. Om een correcte en volledige migratie uit te voeren, inclusief diverse proefruns, werd ons gevraagd om het testbeleid hiervoor op te stellen.

ONZE AANPAK

We interviewden testmanagers, business analisten, de project manager en de scrum master om het testbeleid te bepalen met de daarbij behorende testaanpak. Ook analyseerden we de aanwezige migratiedocumentatie. Vrij snel in het proces waren we in staat om eerste concept versies van het Master Test Plan en het Detail Test Plan  op te leveren binnen de projectgroep. Met de review opmerkingen van de projectgroep hebben we de testplannen verder aangescherpt en uitgebreid. Om de week stonden de testplannen op de agenda om gezamenlijk te bespreken. Een aantal intensieve sessies leidden tot gedragen en volledige testplannen. Deze zijn direct bruikbaar voor de voorbereiding en de uitvoering van proefmigraties en het ‘go life moment’ van de migratie.

HET RESULTAAT

We leverden een onderbouwd en geaccordeerd Master Testplan op met onderliggende detail testplannen. De verzekeraar is nu in staat om een beheerst en gecontroleerd testtraject uit te voeren met een voorspelbaar resultaat. Hierdoor kunnen zij een kwalitatief hoogstaande datamigratie uitvoeren. De risico’s van het testtraject maakten we inzichtelijk waardoor de opdrachtgever hier met mitigerende maatregelen op kan anticiperen. Met deze testplannen zijn de verwachtingen rondom het testtraject en de migraties goed gemanaged bij belangrijke interne-en externe stakeholders, zoals: Actuariaat, Audit, Finance, Compliance, Business en het projectteam. Het ontvangen van testakkoorden en een akkoord op de totale migratie, door de stakeholders, zal hierdoor eenvoudiger verlopen.

Meer weten over onze consultancy services? Klik hier.

Welke kansen zie je?

We maken graag een afspraak. Bel ons op 0653778749 of stuur een e-mail naar e.hoekstra@itds.nl.

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.