Alle polissen naar één applicatie

DE VRAAG

Een grote Nederlandse verzekeraar wil graag al haar polissen in één applicatie beheren. Daarom willen ze hun AOV portefeuille migreren naar de applicatie waar alle schadepolissen in worden beheerd. De arbeidsongeschiktheidsverzekering is een vrij ingewikkeld verzekeringsproduct met een complexe premieberekening. ITDS heeft kennis over zowel het verzekeringsproduct als de applicatie die de verzekeraar gebruikt. Daarom zijn we gevraagd voor de analyse, het ontwerp en de configuratie van de premieberekening van het nieuwe product in de applicatie.

ONZE AANPAK

De aanpak bestond uit een aantal fasen: een fit-gap analyse, het ontwerp van het premiemodel, de analyse van de rekenmodule van de applicatie en tot slot de configuratie.

Fit-gap analyse
Voor het beheer van de polissen was het noodzakelijk dat de portefeuille met acht productversies werd teruggebracht naar één product. Daarnaast moesten de premies van deze polissen door middel van één rekenmodel te berekenen zijn. We maakten daarom een fit-gap analyse om te analyseren wat de requirements van de verzekeraar waren en wat de huidige mogelijkheden binnen de applicatie waren. Door middel van workshops met het actuariaat van de verzekeraar haalden we requirements op. De requirements werden door middel van deze workshops steeds gedetailleerder. Dit leidde tot het eerste ontwerp van een premiemodel.

Ontwerp van premiemode
In samenwerking met de verzekeraar zijn de requirements omgezet naar een werkend premiemodel in Excel. Dit model en bijbehorende ontwerpkeuzes zijn vervolgens getoetst en goedgekeurd door het actuariaat en de opdrachtgever.

Analyse rekenmodule applicatie
Gedurende deze ontwerpfase analyseerden we ook de rekenmodule van de applicatie. Tijdens de fit-gap analyse legden we de requirements vanuit de verzekeraar en de mogelijkheden binnen de applicatie naast elkaar. Alle openstaande issues en vragen uit deze analyse losten we op waardoor het mogelijk was om de rekenmodule passend te makken voor de applicatie.

Configuratie
De laatste stap was het inrichten van het AOV product met premiemodel in de applicatie. Alle berekeningen, dialogen en koppelingen richtten we in en voor het eerst kon er een AOV polis worden aangemaakt in de applicatie. Hiermee waren requirements en wensen van de klant omgezet naar het gewenste resultaat. En was er groen licht voor de migratie.

HET RESULTAAT

Met de configuratie van het product en het premiemodel is de basis gelegd voor de migratie van de AOV portefeuille. Dit is een mooi resultaat voor zowel de verzekeraar als de leverancier van de applicatie. Voor de verzekeraar betekent dit dat ze – na de toekomstige migratie – alle producten binnen één applicatie beheren. Voor de software leverancier is een template en documentatie ontwikkeld voor het gebruik van het arbeidsongeschiktheidsverzekeringen in hun applicatie. Dit template en de documentatie kunnen ze in de toekomst ook bij andere klanten inzetten.

Meer weten over onze Consultancy diensten? Klik hier.

Welke kansen zie je?

We maken graag een afspraak. Bel ons op 0653778749 of stuur een e-mail naar e.hoekstra@itds.nl.

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.