Waarom pensioen juist nu ‘hot topic’ is

Niels van Maurik (Managing Consultant) wilde vroeger binnen de financiële dienstverlening of IT werken. Nu combineert hij beide expertises. Met ruim 12 jaar pensioen ervaring kent hij deze wereld van binnenuit. Waarom pensioen juist nu een hot topic is vertelt hij je graag. En waarom hij voor ITDS koos. En over de parallel tussen sloeproeien en consultancy. Want ja, die is er dus volgens hem. Benieuwd? Lees dan verder.

 

Boeiende tijden in de pensioenwereld 

“Voor mijn gevoel is voor veel pensioendeelnemers de awareness op het gebied van pensioen veel te laag. En dat terwijl, naast een huis financieren, het voor de meesten de grootste investering is die ze doen. En dan zonder dat ze het beseffen. Juist dat vind ik zo interessant aan het werkveld. Het ‘gouden’ ei binnen de pensioenbranche is volgens mij dan ook deelnemersactivatie. Met de juiste communicatie en keuzemogelijkheden kan de pensioendeelnemer geactiveerd worden. Pensioendeelnemers kunnen veel meer aan het stuur zitten van hun financiële toekomst. Het moet duidelijk zijn dat ze – op tijd – keuzes maken over dit onderwerp. En niet pas als ze 55 zijn en het pensioen in zicht komt.”

“Op dit moment staan we aan de start van een grote veranderingen in de markt. Veel partijen zijn aan het consolideren en het pensioenakkoord staat voor de deur. Wat er ook wel (en niet) doorgaat met het pensioenakkoord: het betekent hoe dan ook verandering. En daarmee moeten pensioenverzekeraars en pensioenuitvoerders bijvoorbeeld IT systemen en processen anders inrichten. Ik verwacht daarom dat er interessante tijden aankomen in de pensioenwereld. En hiermee dus ook voor ITDS.”

 

Consultancy en sloeproeien – een parallel

“Aan de start van mijn carrière ben ik bewust in de detachering gestart. Een traineeship of detachering is wat mij betreft de perfecte start van een carrière binnen de financiële dienstverlening. Dit verplicht je namelijk een steile leerlijn te pakken. Bij de keuze voor mijn eerste baan heb ik voornamelijk naar de branche gekeken. Mijn interesse lag altijd al binnen de financiële dienstverlening. Zo ben ik de pensioenwereld ingerold en eigenlijk nooit meer uitgegaan. En door middel van verschillende klanten en projecten heb ik aan veel grote (wettelijke) trajecten mogen meewerken.”

“Wat ik zo leuk vind aan consultancy? De dynamiek. De opdrachten zijn altijd op plekken waar verandering aan de gang is. En daarmee zit je – automatisch – voor een gedeelte aan het stuur van deze veranderingen. Lekker hands on aan de slag, daar krijg ik energie van. Waar ik verder energie van krijg? Sloeproeien. Dit doe ik in mijn vrije tijd. Eigenlijk zie ik wel een parallel tussen sloeproeien en consultancy. Wat dit dan is? Je doet het alleen, maar toch ook samen. En je gaat het hardst als je hetzelfde doet met hetzelfde doel voor ogen.”

 

Werken bij ITDS

“Via Karin Terburg ben ik bij ITDS terecht gekomen. Eigenlijk heeft zij mij – toevallig – op het juiste moment benaderd. Het trok mij dat ITDS gespecialiseerd is binnen de financiële sector. Door deze domeinkennis kunnen we echt verschil maken in de markt. Praktische oplossingen bieden waar de klant echt iets aan heeft. En verfrissend uit de hoek komen. Dat spreekt mij aan.”

“Natuurlijk zijn niet alleen de werkzaamheden belangrijk. Maar ook de collega’s en de bedrijfscultuur binnen een bedrijf. Ik zeg altijd: het mag best eens voorkomen dat ik een dag minder zin heb in mijn werk. Maar er mag nooit een dag zijn dat ik geen zin heb in mijn collega’s. En dat is het geval bij ITDS.”

 

Welke kansen zie je?

We maken graag een afspraak. Bel ons op 0653778749 of stuur een e-mail naar e.hoekstra@itds.nl.

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Actueel