Viresh Doekhi: Business Consultant én een master Risk Management

ITDS Business Consultants - Viresh

Viresh Doekhi (29) stroomde in als Business Consultant bij ITDS. Naast zijn drukke opdracht als Data Steward bij Nationale-Nederlanden haalde hij ook nog eens zijn master Risk Management. Hoe hij dat voor elkaar kreeg? We vroegen het hem.

 

Hoe begon het voor jou bij ITDS?

“Ik ben doorgestroomd vanuit Talent&Pro. Daar werkte ik als Professional Actuarieel. Ik heb Technische Bedrijfskunde gestudeerd en wilde iets doen dat daar meer bij aansluit. Binnen risicomanagement kun je je op verschillende manieren ontwikkelen. Je kunt heel erg de inhoud ingaan, of meer de proceskant. Ik vind het leuk om met processen bezig te zijn – en daarmee met mensen. Die kans kreeg ik bij ITDS. Dat is het voordeel van werken binnen de Redmore Group: er zijn meer mogelijkheden om door te groeien.”

 

En, bevalt je overstap?

“Jazeker. ITDS is een leuke, jonge organisatie met veel gezellige bijeenkomsten. Dat lukt nu natuurlijk even niet, vanwege corona. Maar als alles weer draait, vallen we zo weer terug in al die gezelligheid, dat weet ik zeker. Het is best gek om nieuwe collega’s digitaal te leren kennen. Je weet wel sneller meer van elkaars privéleven. Partners, gezinnen, huisdieren, hoe je woont… dat zien we natuurlijk allemaal voorbij komen. Wat me ook goed bevalt, is dat je kunt gaan voor wat je leuk vindt. Je krijgt de ruimte om je te ontwikkelen in dingen die je interesseren – en zo te onderzoeken wat bij je past. Nu ben ik bijvoorbeeld scrum master en ondersteun ik een team bij hun manier van werken. Ik had echt nooit gedacht dat dat wat voor mij is!”

 

Waarom besloot je om een master Risk te gaan doen?

“Ik wilde echt voor dit vakgebied gaan. En ik vind het leuk om te leren. Bij ITDS was er de mogelijkheid om een opleiding te combineren met een klantopdracht. Maandag tot en met donderdag werkte ik op mijn opdracht bij de klant. Elke vrijdag kon ik me volledig focussen op mijn opleiding. Mijn scriptie was het meest intens, ik moest daar zelf de discipline voor opbrengen om er constant mee bezig te zijn. Dat was hard werken.”

 

Je hebt je scriptie-onderzoek bij Nationale-Nederlanden gedaan, hoe ging dat in zijn werk?

“Ik ken Nationale-Nederlanden goed. Via Talent&Pro heb ik er gewerkt en nu zit ik er vanuit ITDS. Vanuit mijn rol als Data Steward merkte ik dat ik onderdelen van mijn werk voor mijn risicomanagement-scriptie kon gebruiken – en vice versa. Ik heb onderzocht hoe het risksysteem van Nationale-Nederlanden nog preciezere uitkomsten kan laten zien. In mijn onderzoek heb ik zeven knoppen ontdekt om aan te draaien. Ik heb de resultaten gepresenteerd en het team was heel enthousiast. Nog mooier is dat ze aan de slag zijn gegaan met mijn inzichten. Voor elke oplossing is er een werkgroep ingericht. En omdat ik de organisatie goed ken, kan ik af en toe meekijken, of kunnen ze me vragen stellen.”

 

Wat wil je nog meer bereiken?  

“Ik wil nog veel verschillende projecten doen op het grensvlak van risk en projectmanagement. Zo ontdek ik steeds weer nieuwe dingen waarvan ik niet wist dat ik ze leuk vind. Zo blijf je groeien. Daarnaast vind ik het leuk om processen te begeleiden en doe graag veel dingen tegelijkertijd. Dus kom maar op!”

Welke kansen zie je?

We maken graag een afspraak. Bel ons op 0653778749 of stuur een e-mail naar e.hoekstra@itds.nl.

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Actueel