Van trainee tot internationale consultancy opdracht: de ervaringen van Mark

ITDS Business Consultants - Mark Hebben

Mark Hebben is al sinds 2019 werkzaam bij ITDS. Hij begon zijn carrière als trainee en is inmiddels doorgegroeid tot Business Consultant. De afgelopen twee jaar stonden in het teken van een internationale opdracht bij een grote bank, veel opgedane kennis, trainingen en mooie kansen. Benieuwd naar de carrière van Mark bij ITDS? We gingen met hem in gesprek. 

Het Business Consultancy Traineeship

“Ik werd na mijn master Strategisch Management aan de UvA via LinkedIn benaderd door ITDS om deel te nemen aan het Business Consultancy Traineeship. Ik kende ITDS nog niet, maar ging graag met ze in gesprek. Het klikte meteen. De mensen, de sfeer en de opdrachten pasten goed bij mij. Ik besloot naar de assessment dag te gaan en kreeg aan het eind van de dag een contract aangeboden. In mei 2019 ben ik gestart met het traineeship.”

Jezelf bewijzen in de praktijk

“Tijdens het traineeship leer je heel veel in een korte tijd. Je wordt echt uitgedaagd. Het leukste van het traineeship vond ik de Soft Skill trainingen. In deze trainingen leer je meer over consultancy skills waar je je hele leven profijt van hebt. Maakt niet uit in welke branche je werkt als consultant. En als je het traineeship hebt afgerond? Dan geeft dat ontzettend veel voldoening. Naast de trainingen tijdens mijn traineeship heb ik bij ITDS ook Agile- en Scrumtrainingen gehad en heb ik mijn Scrum Master Certificaat mogen halen.”

De eerste consultancy opdracht

“Na het traineeship mocht ik op stage bij een grote zorgverzekeraar. Het betrof een risicomanagement opdracht. Aan mij de taak om een Fit-gap analyse te maken aan de hand van de Good Practice van DNB over risicobeheer binnen organisaties. Hierbij vergeleek ik de inrichting van het risicomanagement van de zorgverzekeraar met de richtlijnen van de Good Practice en zocht ik naar overeenkomsten en hiaten. Aan de hand daarvan hebben we advies gegeven. Tijdens deze eerste opdracht heb ik veel hulp gehad van mijn collega’s bij ITDS. Het was heel fijn dat mijn collega’s zo bereid waren mij te helpen tijdens mijn eerste weken als consultant.” 

Internationale opdracht bij een grote bank

“Na mijn stageopdracht startte ik op een nieuwe opdracht bij een grote Nederlandse bank. Hier was ik werkzaam op de Global KYC (Know Your Customer) afdeling. Op deze opdracht had ik de rol van Business Analist. Samen met een groot internationaal team hebben we een systeem ingericht dat het gedrag van de klant monitort op basis van transacties. We spraken hiervoor alle betrokken businessstakeholders, werkzaam in filialen over de hele wereld. Met name in Oost-Europa en Azië. De Compliance afdeling van elk filiaal gaf aan welke regels ze hanteerden en hoe ze wilden dat het systeem werd ingericht. Bijvoorbeeld welke geldstromen als verdacht worden gezien en welke niet. Dit vertaalden we naar user stories en koppelen we aan het systeem. Ik was tijdens dit proces de schakel tussen de bedrijfsvoering en de IT-afdeling. 

Na een tijdje gewerkt te hebben als Business Analist kon ik doorgroeien tot Scrum Master. In deze rol was ik verantwoordelijk voor de samenwerking binnen mijn team. Als Scrum Master nam ik het team echt op sleeptouw. Het was belangrijk dat iedereen in het team op een effectieve manier kon samenwerken en we optimaal presteerden. Om de samenwerking binnen het team te verbeteren, organiseerde ik onder andere online non-work events. Tijdens deze events deden we een spelletje of gingen we samen borrelen. Zo leerden we elkaar beter kennen een gingen we als team ook beter presteren. Een grote verantwoordelijkheid voor mij als Scrum Master. Om een team, met leden die werkzaam zijn over de hele wereld, goed te laten draaien. Een hele interessante opdracht en een unieke ervaring.”

Trainingen geven bij ITDS

“Bij ITDS ben ik betrokken bij de trainingen van het BCT Traineeship en YPP (Young Professional Program). Samen met collega’s ben ik verantwoordelijk voor de planning. Zo leer ik mijn projectmanagement skills te verbeteren. Ook geef ik training in KYC samen met een collega. Tijdens deze training nemen we de trainees mee in de wereld van financieel economische criminaliteit en terrorisme financiering. Wat houdt het in? Waarom is het belangrijk dit tegen te gaan? En waarom hebben financiële instellingen een bepaalde functie om de maatschappij te beschermen voor dergelijke wantoestanden? ITDS biedt mooie kansen bij klanten én binnen de organisatie.”

Welke kansen zie je?

We maken graag een afspraak. Bel ons op 0653778749 of stuur een e-mail naar e.hoekstra@itds.nl.

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Actueel