Van studentenvereniging, tot bijbaan, tot eerste vaste baan

Baan

Philine en Judith leerden elkaar 8 jaar geleden kennen op de borrel van hun studentenvereniging. Op dat moment hadden ze nooit gedacht dat hun eerste vaste baan bij dezelfde werkgever zou zijn. Tijdens hun studententijd zijn ze beiden bij ITDS gestart als Junior Recruiter. Dat beviel zo goed dat ze allebei zijn blijven plakken. Philine werkt nu als Business Consultant en Judith als Corporate Recruiter. Hoe dat is gegaan en hoe zij dit nu ervaren? Ze vertellen het in deze blog.

 

Hoe zijn jullie bij ITDS terecht gekomen? 

Judith: “In november 2016 ben ik bij ITDS gestart. Op dat moment studeerde ik Pedagogische Wetenschappen en wist ik dat ik in dat werkveld niet verder wilde. Daarom heb ik een bijbaan in een totaal andere richting gezocht. Bij ITDS ben ik als Junior Recruiter gestart, een rol waarin je de Corporate Recruiters ondersteunt in hun werkzaamheden. Om heel eerlijk te zijn wist ik niet waar ik aan begon, omdat ik geen idee had wat recruitment en consultancy inhield. Maar dit leer je snel genoeg door gewoon aan de slag te gaan.” 

Philine: “Ik ken Judith van de studentenroeivereniging Nereus en via haar ben ik bij ITDS terecht gekomen. Ook ik ben bij ITDS gestart als Junior Recruiter. Na een aantal maanden hebben we de mogelijkheid gekregen om samen de werving te doen voor het traineeship bij ITDS. Tijdens het werven van de nieuwe trainees merkte ik hoe enthousiast ik werd van het vertellen over het traineeship. Zo ontstond bij mij het idee om hier zelf voor te solliciteren. Na mijn afstuderen heb ik dat gedaan en een half jaar later kon ik als Business Consultant Trainee starten.” 

 

Wat doen jullie nu bij ITDS en wat zijn de uitdagingen daarin? 

PhilineOp dit moment ben ik Business Consultant en zit ik op opdracht bij een grote verzekeraar. Ik ben daar samen met een groep ITDS’ers bezig met het verbeteren van de datakwaliteit. Tot nu toe heb ik bij drie verschillende klanten op project gezeten. Doordat je bij verschillende klanten op opdracht zit, kom je vaak in contact met nieuwe mensen die nieuwe inzichten en visies hebben. Dit kan uiteraard lastig zijn, maar hierdoor leer je veel en snel.” 

Judith: “Na de afronding van mijn studie ben ik gestart als Corporate Recruiter bij ITDS. In deze rol ben ik verantwoordelijk voor de aanname van ervaren consultants. Dat is uitdagend, want we hebben een flinke groeiambitie voor dit jaar. Daarnaast is de markt voor werknemers op dit moment zeer goed. Voor ons is de uitdaging om de juiste kandidaten te bereiken. We hebben een mooi bedrijf en merk, maar dat moeten kandidaten wel weten. Ik hoop mij in de toekomst meer te richten op Recruitmentmarketing. Het mooie bij ITDS is: als je dit aangeeft wordt hierover meegedacht en krijg je daar ook de kans voor. ”  

 

Waarom hebben jullie voor ITDS gekozen als eerste vaste baan?  

Philine: “Als bijbaan vond ik het werken bij ITDS al erg leuk. En nog steeds vind ik het een fijne thuisbasis. Daarnaast vind ik het leuk om telkens in nieuwe omgevingen te werken. Het is misschien een cliché, maar consultancy is dan een logische stap. Naast de werkzaamheden zijn ook de mensen die bij ITDS werken een belangrijke reden om te blijven.”  

Judith: Voor mij zijn de collega’s en de omgeving waarin ik werk ook heel belangrijk. In een bedrijf met ongeveer 170 man ken je (bijna) iedereen, al zitten de consultants voornamelijk bij de klant. Op vrijdag werken veel consultants vanuit ons kantoor in Amsterdam. Vrijdag is daarom mijn favoriete dag van de week. Uiteraard ook omdat er dan eind van de middag een borrel gedronken wordt.” 

 

Wat doen jullie buiten jullie werk bij ITDS?  

Judith & Philine: “Buiten ons werk zien wij elkaar vaak en zijn wij goede vriendinnen. Waarom wij vriendinnen zijn? We houden beiden erg van gezelligheid en spontaniteit. Om de gezelligheid te compenseren sporten we ook vaak samen. De gezelligheid en spontaniteit nemen we – hopelijk vinden onze collega’s dit ook – mee naar kantoor. Zo organiseren we een aantal keer per jaar op vrijdagavond een activiteit voor de jonge garde van ITDS. We zijn bijvoorbeeld karaoke gaan zingen en gaan varen. Hiermee hopen we onze collega’s nét wat extra te verbinden met ITDS. En daarnaast vinden we het natuurlijk veel te leuk om de vrijdagmiddagborrel samen met onze collega’s door te zetten.” 

 

Welke kansen zie je?

We maken graag een afspraak. Bel ons op 0653778749 of stuur een e-mail naar e.hoekstra@itds.nl.

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Actueel