David maakte de overstap van de Big Four naar ITDS: “Hier ben je de architect van je eigen carrière”

David Martoredjo (33 jaar) werkt sinds juli 2021 als Manager Risk Management bij ITDS. Na een studie bouwkunde kwam hij via Talent & Pro in de consultancy terecht. De afgelopen vijf jaar werkte hij bij één van de Big Four. Hoe zijn overstap bevalt? Wij vroegen David naar zijn ervaringen. 

Hi David, waarom heb je gekozen voor ITDS?

“Het temperament van ITDS sprak me erg aan. Je hebt veel flexibiliteit om te gaan en staan waar je wilt. De manier waarop je opdrachten aanpakt is up to you en je kunt zelf richting geven aan je eigen pad. Dat ondernemerschap vind ik heel interessant. Bij ITDS ben je de architect van je eigen carrière.

Verder geeft de cultuur bij ITDS mij een thuisgevoel. Er heerst een huiselijke en open-minded sfeer en er lopen enorm veel interessante mensen rond.”

 

Wat zijn de belangrijkste verschillen met werken bij een grote consultant?

“ITDS is een dynamische organisatie. De lijnen zijn kort, waardoor veranderingen veel sneller kunnen worden doorgevoerd. Het zorgt ook dat je iedereen makkelijk kunt aanspreken. Als je met een probleem zit, is iedereen bereid je te helpen of je aan iemand te koppelen die verstand van zaken heeft.”

 

Wat houdt je eerste opdracht voor ITDS in?

“Ik geef bij een van de grote webwinkels van Nederland  advies over het identificeren en beheersen van de meest kritische risico’s op het gebied van informatiebeveiliging. Je hebt daarbij ook te maken met de verschillende partijen waarmee de webwinkel samenwerkt. 

Het uitdagende daarvan is dat je heel veel moet schakelen met mensen die wat afweten van een klein stukje van de puzzel. Het is mijn taak om uit te zoeken wat de vorm van de puzzel is, hoe groot de puzzel is en hoe belangrijk dat ene stukje is. Dat definiëren en bij elkaar brengen van risico’s en processen is razend interessant.”

 

Is dat ook wat je aanspreekt in Risk Management in het algemeen?

“Ja, omdat het een relatief jonge sector is, moet je vaak zelf oplossingen bedenken die aansluiten bij de bedrijfsvoering en de wensen van de klant. Het is echt een beetje pionieren, met de juiste personen zoeken naar de juiste oplossing. Klanten zien jou ook als een expert op het gebied van Risk Management.

Het betekent ook dat in veel organisaties een enorme inhaalslag gemaakt kan worden in het implementeren van Risk Management. Om bij te dragen aan het voorkomen van fraude, is supervet. Het heeft immers niet alleen impact op de organisatie zelf, maar ook op hun klanten.”  

 

Heb je daarbij veel aan je studie bouwkunde?

“Bij bouwkunde leer je een aantal belangrijke skills, die je eigenlijk naar bijna elk vakgebied kunt vertalen. Naast de harde technische skills en wiskunde leer je bijvoorbeeld omgaan met complexe problemen in een multidisciplinaire omgeving en heb je flink wat creativiteit nodig. Deze vaardigheden komen in Risk Management zeker van pas!”

 

Wat doe je naast klantopdrachten nog meer bij ITDS?

“Hoewel we allemaal aan verschillende opdrachten bij verschillende klanten werken, komen de Risk-collega’s periodiek bijeen om ervaringen en kennis te delen. De ene collega weet bijvoorbeeld alles van IT-risico’s en data governance, de ander alles van financial risk. Zo leren we van elkaar en houden we onze kennis up to date.

Daarnaast werken we met een team van Risk-consultants aan het implementeren van een Internal Controls Framework (ICF) bij klanten. In dit team coach ik junioren op het inhoudelijke stuk. Ook ben ik begonnen aan opleidingen op het gebied van Lean SIx Sigma en Scrum/Agile. Mezelf blijven ontwikkelen vind ik erg belangrijk.”

 

Wat hoop je in de toekomst nog te bereiken bij ITDS?

“Ik wil mijn coördinerende positie graag verder ontwikkelen; bijvoorbeeld samen met een team een strategie uitzetten om risicobeheersing te implementeren binnen organisaties. Hierin vind ik het IT-gedeelte van Risk Management het meest interessant, ook omdat IT zo in opmars is. De afgelopen jaren heb ik mij hierin ontwikkeld, dus lijkt het me mooi mijn kennis en ervaringen te delen binnen ITDS.

Verder ga ik me binnen ITDS verder ontwikkelen in het coachen van mensen. Ik vind het belangrijk om te kijken waar iemands kracht ligt en hoe we dit kunnen uitbouwen en ontwikkelen.” 

We leren je graag kennen

Herken jij jezelf hierin? En ben jij minstens zo ambitieus als wij? Dan maken we graag kennis met je! Je kan direct contact opnemen met recruiter Marije via +31 6 13 49 28 10, of stuur een mail naar m.franck@itds.nl.

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Actueel