Robin en Rinaldo ontwikkelen Azure trainingsprogramma: ‘een investering in onze consultants én voor onze klanten’

ITDS Business Consultants - Rinaldo en Robin

Het is geen nieuws dat financiële dienstverleners in steeds grotere mate om specifieke vaardigheden vragen. Een ontwikkeling die ook consultants Robin Verkerk en Rinaldo de Jager niet is ontgaan. Zij besloten antwoord te geven op deze vraag naar talent met een vooruitstrevend initiatief: ze ontwikkelden het PartnerUp Program om ITDS consultants te certificeren in Microsoft Azure. Robin Verkerk en Rinaldo de Jager vertellen je meer over dit initiatief waarmee ze de uitgebreide kennis van ITDS’ers inzetten om onze klanten de expertise te bieden die ze verdienen.

De mogelijkheden binnen Azure

Consultants Robin en Rinaldo zagen dat het cloud computing platform Microsoft Azure steeds meer terrein wint. Wereldwijd stappen organisaties over op het platform van Microsoft dat bekendstaat om zijn flexibiliteit en schaalbaarheid. Maar hoe je het platform effectief implementeert in een organisatie? Dat vinden velen nog een uitdaging. Robin: “We merkten dat veel van onze klanten op zoek zijn naar consultants met ervaring op het gebied van Microsoft Azure. Financiële dienstverleners gebruiken de applicaties van Microsoft Azure voor verschillende doeleinden, bijvoorbeeld voor fraude detectie, risicomodellering en het opzetten en beheren van hun datawarehouse. Daarnaast biedt Azure ook veel applicaties die gebruikt kunnen worden voor data analyses en datamanagement doeleinden, zoals Power BI, Synapse Analytics en Purview. Doordat het platform relatief nieuw is, ontbreekt de nodige kennis om het effectief te implementeren in de organisatie. Daarom besloten we om ons meer te verdiepen in het platform, zodat we onze klanten kunnen voorzien van gepast advies.”

Kennis koppelen aan concrete kansen

In een paar maanden tijd hebben Robin en Rinaldo uitgebreide kennis opgedaan van het platform en de nodige certificaten behaald. Maar het hierbij laten? Dat zou zonde zijn! Daarom besloten ze de kennis die ze hadden opgedaan te delen met de rest van de organisatie. Ze ontwikkelden het PartnerUp Program: een trainingsprogramma om consultants nieuwe kennis bij te brengen op het gebied van data en Azure. Rinaldo: “Het programma bestaat uit meerdere interactieve trainingen, waarbij we theorie rondom data analytics combineren met specifieke kennis over de Azure applicaties. Na het volgen van de trainingen leggen de consultants één of meerdere examens af van Microsoft zelf, waarmee ze de benodigde Azure certificeringen kunnen halen.

Een van de eerste deelnemers aan het programma is consultant Francis van der Giessen. Ze heeft een achtergrond in data science en schreef zich direct in voor de trainingen. “Met het PartnerUp Program versterken we op een interactieve manier onze kennis op het gebied van data analyse, data science en data engineering. Mijn volgende doel is het behalen van het certificaat: Azure Data Engineer Associate. Bij mijn opdracht kan ik deze kennis direct toepassen en de klant ondersteunen op dit vakgebied. In deze snelle wereld waarin ontwikkelingen op het gebied van data zich blijven opvolgen is het belangrijk om je te blijven ontwikkelen. Het is heel waardevol dat we binnen ITDS de vrijheid krijgen om dit te doen.”

Toegevoegde waarde leveren

Met het PartnerUp Program vergroten we de kennis van onze eigen medewerkers. Het ‘verborgen talent’ waar organisaties wanhopig naar op zoek zijn, bevindt zich namelijk vaak dichterbij huis dan je denkt. Daarom focussen we binnen ITDS niet alleen op het werven van nieuwe mensen, maar ook op de ontwikkeling van onze eigen talenten. Robin en Rinaldo: “De kennis die we bijbrengen is van grote toegevoegde waarde voor de consultants, ITDS en natuurlijk de klant. Met deze kennis kunnen onze consultants zowel gedetailleerd als conceptueel waarde leveren aan de bouw, implementatie en/of beheer van Microsoft Azure. Bovendien kunnen we gepast advies geven en zorgen we voor een mooie basis waar de klant uiteindelijk zelf mee aan de slag kan. En hier blijft het natuurlijk niet bij. We blijven ons ontwikkelen en willen in de toekomst het programma uitbreiden. Op deze manier zorgen we ervoor dat we alles weten van ons vakgebied – en net daarbuiten.

 

 

 

 

Welke kansen zie je?

We maken graag een afspraak. Bel ons op 0653778749 of stuur een e-mail naar e.hoekstra@itds.nl.

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Actueel