Met deze functies haal je het maximale uit jouw digitale werkplek

Via allerlei kanalen zien we tips en tricks voorbij komen over het ‘digitaal thuiswerken’. Heel goed natuurlijk! Toch zien we nog wat mogelijke aanvullingen aan de basis. Daarom is het nu tijd om het maximale uit jouw digitale werkplek in Microsoft Teams en Slack te halen. Onze Digital Consultant Uschi geeft een aantal concrete tips.

 

Zo haal het maximale uit Microsoft Teams

Het Google zoekvolume rondom ‘Microsoft Teams’ is sinds de coronacrisis exponentieel gestegen. Daarbij hielp waarschijnlijk dat Microsoft aankondigde haar samenwerkplatform gratis aan te bieden voor een bepaalde tijd. Microsoft Teams is handig voor video conferences, chatten en bestanden delen. Maar het kan nog veel meer. Heb je deze functies al gebruikt?

  • Het kanaal ‘algemeen’ is de landingspagina voor jouw team. Heb je binnen een team meerdere projecten die op zichzelf staan? Dan is het misschien handig om daar extra kanalen voor aan te maken. Opgeruimd staat netjes.
  • Microsoft Teams slaat ook eigen statistieken op. Onder ‘team beheren’ vind je de tab ‘analyse’. Daar zie je bijvoorbeeld hoeveel actieve (externe) gebruikers een kanaal heeft.
  • Connectors zoals Power Bi kun je gemakkelijk toevoegen aan een team. Zo heb je tijdens een call altijd de noodzakelijke data bij de hand.
  • De connector ‘Praise’ geeft je de mogelijkheid om collega’s te complimenteren met een badge. Handig, want uit onderzoek blijkt dat medewerkers productiever zijn als ze erkenning krijgen voor hun goede werk!

 

Zo haal je het maximale uit Slack

Als er een tool is die weinig uitleg nodig heeft dan is het wel Slack a.k.a. Searchable Log of All Conversation and Knowledge. De communicatietool bestaat sinds 2013 en steeg snel in populariteit onder webdevelopers. Net zoals Teams is Slack ideaal voor (video)bellen, chatten en bestanden delen, maar arguably heeft Slack dankzij de uitgebreide integratie van emoji’s, gifjes en gepersonaliseerde status updates een grotere funfactor dan Teams. Hoe dan ook, met deze functies haal je het maximale uit Slack:

  • Mis nooit meer een actie door op ‘@’ aan de rechterkant van het scherm te klikken. Hier zie je een opsomming van alle berichten waarin je bent genoemd. 
  • Reageer binnen een groepsgesprek op een collega zonder dat iedereen het ziet. Klik met je muis op het gesprek om een aparte thread te starten. Er kunnen ook meer collega’s aan deze thread toegevoegd worden en de thread kun je ook weer opslaan en delen. 
  • Voor terugkerende taken of klantvragen biedt Slack een variatie aan bots die deze kunnen opvangen.
  • Genoeg gechat? Koppel ‘Zoom’ (de populaire tool voor videobellen) aan Slack. Videobellen kan namelijk met de gratis versie van Slack alleen één op één.

Handig toch? Met deze praktische tips over jouw digitale werkplek kun je de volgende meeting al aan de slag! Loop jij verder ergens tegenaan op het gebied van digitaal (thuis)werken? Laat het ons weten! Onze Digital Consultants helpen je graag verder.

Welke kansen zie je?

We maken graag een afspraak. Bel ons op 0653778749 of stuur een e-mail naar e.hoekstra@itds.nl.

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Actueel