![](https://www.itds.nl/app/smush-webp/2024/07/Ruben2-2048x1706.jpg.webp)
Student
Vol goede moed schreef ik me in 2017 in voor de studie Hotel- en Eventmanagement in Rotterdam. Deze studie bleek mij heel goed te liggen. Het was een hele veelzijdige studie. Niet alleen omdat ik alles leerde over eten, wijn en etiquette, maar ook omdat ik opgeleid werd in gebieden als finance, marketing en sales. Bovendien was de horecawereld bekend terrein voor me, want ik werkte al een paar jaar in een restaurant. Tijdens de opleiding doe je ook heel wat praktijkervaring op. Ik heb in allerlei vijf-sterren hotels gewerkt, in Rotterdam, Duitsland en zelfs in China. Gasten zijn je topprioriteit, daarom wilde ik altijd weten wáárom ze in ons hotel waren: een huwelijksreis, of toch een stedentrip? Met die kennis kon ik hun verblijf nog net iets specialer maken.
In de horecabranche ben je natuurlijk vooral praktisch bezig, en daardoor miste ik de intellectuele uitdaging. Ik heb het heel erg naar mijn zin gehad en ook veel geleerd. Maar het was tijd voor een volgende stap. Ik besloot de master Strategic Management te volgen aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam: hoe help je bedrijven bij het formuleren en implementeren van effectieve bedrijfsstrategieën. Die studie heeft me doen inzien dat een baan in de consultancywereld meer in mijn straatje ligt.