Martin Olsthoorn: “Haal het beste uit jezelf”

Martin Olsthoorn

“Iedereen heeft potenties en bij iedereen liggen die potenties ergens anders. Ik kon ooit samen met mijn vrouw de banketbakkerij van mijn ouders overnemen, maar ik wist dat mijn echte kwaliteiten ergens anders lagen. Uiteindelijk hebben we toen besloten het niet te doen. Nu heb ik al meer dan acht jaar een ontzettend veelzijdige baan bij ITDS. In mijn werk vind ik kwaliteit belangrijk, net als mijn vader, en daarnaast moet de klant ook tevreden zijn, net zoals mijn moeder dat belangrijk vond.” Aldus Martin Olsthoorn, directeur Consultancy bij ITDS.

Baan vol afwisseling

“Voordat mijn ouders de zaak verkochten, zijn mijn vrouw en ik allebei een tijdje meer in de winkel gaan werken om te kijken of dat iets voor ons was. Toen we uiteindelijk tot de conclusie kwamen het niet te doen, ben ik de IT in gegaan en ben via Delta Lloyd uiteindelijk bij ITDS terechtgekomen. ITDS stond echt in mijn top 3 om er ooit nog te werken en inmiddels werk ik hier al 8,5 jaar! Vol afwisseling. Zo zat ik gisteren nog in Zwolle bij een klant waar we oude systemen moeten leeghalen en deze data in nieuwe moeten opzetten en ben ik morgen in Warschau bij onze Poolse vestiging om daar een nieuwe klant te helpen met een geheel nieuwe strategie”.

Zoeken naar de juiste plek

“Ik vind het belangrijk dat mensen het beste uit zichzelf halen, die mentaliteit past ook goed bij ITDS. Ik vraag altijd als mensen hier een jaar werken: wat is je het meeste bijgebleven van ons sollicitatiegesprek? Vaak zeggen ze dan dat ze in vrijwel elk gesprek bij bedrijven te horen kregen dat er op ontwikkeling wordt gefocust, maar dat dit uiteindelijk vaak loze beloftes bleken te zijn. Bij ITDS worden deze beloftes wel ingelost en krijgen mensen ook echt de kans om zichzelf te ontwikkelen. Het is ook zonde als iemand op een heel analytisch project worden gezet, terwijl hij of zij veel beter is in het managen van het project. Soms is de keuze lastig, want mensen weten niet altijd waar hun kwaliteiten liggen. Ik probeer dit dan samen met hen uit te zoeken, zodat ze op een plek komen te zitten waar ze thuishoren én energie krijgen én plezier hebben in hun werk. Dan ga je aan het einde van de dag pas écht met een goed gevoel naar huis.”

Welke kansen zie je?

We maken graag een afspraak. Bel ons op 0653778749 of stuur een e-mail naar e.hoekstra@itds.nl.

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Actueel