Marie-Jolie: “Traineeship is uitdagend”

Marie Jolie traineeship ITDS

“Ik vind het leuk om mezelf te blijven ontwikkelen en het meeste uit mijzelf te halen. Daarbij vind ik het belangrijk om ook andere mensen daarbij te helpen. Als manager van het ITDS-traineeship heb ik die kans,” zegt Marie-Jolie de Bruijn.

Zelf aan het roer

“Ruim drie jaar geleden ben ik bij ITDS begonnen met het Business Consultancy Traineeship, een ontzettend leerzame en intensieve periode waardoor ik mezelf heel snel heb kunnen ontwikkelen. Het leek mij tijdens het traineeship al gaaf om alles te organiseren, maar nog leuker om zelf de coachende rol op te kunnen pakken en anderen te helpen in hun ontwikkeling . Nu mocht ik zelf aan het roer staan en de trainees managen en coachen tijdens hun traineeship. Omdat ik zelf het traineeship heb gedaan, weet ik precies wat ze te wachten staat en waar ze tegenaan kunnen lopen. Ik was nog maar ‘net’ aan het werk bij ITDS, maar toch kreeg ik de kans om dit op te pakken en mijzelf hierin te bewijzen. Dat is uniek.”

Intensief traject

“Het is fijn om met mensen te kunnen werken die net zo ambitieus zijn als ik. Ze zijn ontzettend dankbaar dat ze zichzelf zo kunnen ontwikkelen. Het is een erg intensieve periode en ik ben blij dat ik eraan kan bijdragen dat ze het meeste uit zichzelf halen hierin. Na het traineeship ‘vliegen’ ze uit naar een nieuwe manager en gaan ze de reguliere teams in. Toch blijf je je verantwoordelijk voor ze voelen omdat je samen zo’n intensief traject hebt gevolgd.”

Eigen ontwikkeling

“Niet alleen de trainees gaan een grote ontwikkeling door. Als ik kijk naar mijn eerste traineeship in september en naar hoe het afgelopen traineeship ging, dan ben ik zelf ook enorm gegroeid. Ik weet nu beter hoe ik mensen moet benaderen en kan doorgronden, waardoor ik ze beter kan helpen. Mijn natuurlijke coachingsrol is daardoor  heel sterk ontwikkeld. In het begin was het wel even zoeken, want ik ben zelf vrij jong en zelfs jonger dan sommige trainees. Dan denk ik wel eens: ‘gaan ze echt naar mij luisteren?’. Maar uiteindelijk volgen ze een traineeship om te leren en qua ervaring kan ik ze net zoveel leren als ieder ander. Zelf zat ik naast het management van de trainees als Senior Business Consultant nog vier dagen met een opdracht bij twee verschillende klanten. Ik had het dus enorm druk, maar omdat ik veel energie uit mijn eigen ontwikkeling en die van anderen haal, gaat het bijna vanzelf. Daarnaast blijf ik ook buiten het werk om veel leuke dingen doen met vrienden. Een hapje eten, een dagje weg, een avondje uit, een festival. Work hard, play hard!”

 

 

Welke kansen zie je?

We maken graag een afspraak. Bel ons op 0653778749 of stuur een e-mail naar e.hoekstra@itds.nl.

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Actueel