Marc Boorsma: “ITDS heeft een eigen cultuur”

“ITDS heeft een cultuur die wordt bepaald door de mensen die er werken. Zij gaven de doorslag om na een ‘uitstapje’ van 3,5 jaar weer bij ITDS aan de slag te gaan”, aldus Marc Boorsma, sinds april Senior Manager Business Development.

“In 2001 – het jaar waarin mijn oudste zoon geboren werd – ben ik bij ITDS begonnen. Eerst werkte ik bij klanten als projectmanager, daarna werd ik één van de eerste managers en groeide ik door tot Directeur Consultancy. Na 14 jaren met veel plezier voor ITDS gewerkt te hebben, was het tijd voor een nieuw avontuur. Na zoveel jaren heb je bijna alles een keer meegemaakt en ken je iedereen van voor tot achter. In samenspraak trokken we de conclusie om voorlopig te stoppen met werken voor ITDS. Er is toen één duidelijke afspraak gemaakt: mocht ik in de toekomst interesse hebben om terug te komen, was ik altijd welkom om te komen praten.”

Oud en vertrouwd

“Na drie jaar buiten ITDS gewerkt te hebben, bleek het gras niet altijd groener aan de overkant. Ik ben altijd in contact met ITDS gebleven en dus was het logisch om met ITDS in gesprek te gaan. Natuurlijk heb ik er wel een paar nachten over moeten slapen, want je weet op dat moment van je carrière goed wat je wel en niet wilt. Toen ik op een vrijdagmiddag op kantoor kwam om het contract te tekenen, voelde het gelijk weer oud en vertrouwd. Dat komt door de cultuur, de informele manier waarop iedereen met elkaar omgaat. ITDS’ers zijn mensen die hard werken en ervoor zorgen dat dingen voor elkaar komen. Dat is wat ik zoek in mijn werk.”

Werk als teamsport

“Het gaat om de combinatie van winnen en gezelligheid. Dit zijn twee elementen die ik in zowel mijn werk als in mijn vrije tijd opzoek. Ik ben als vader van drie zoons het liefst te vinden in of langs het zwembad voor een potje waterpolo. Tijdens een waterpolowedstrijd wil ik altijd winnen, maar ik vind het net zo belangrijk om na de wedstrijd een biertje te drinken met mijn team en de tegenstanders. Als je onder het genot van een drankje kunt evalueren wat er goed en minder goed ging, kun je de volgende wedstrijd weer met een schone lei beginnen. Ik zie veel overeenkomsten in de dynamiek binnen een teamsport en op het werk. Wanneer je in een team werkopdrachten uitvoert, wil je er ook alles uithalen en beter zijn dan je concurrenten. Als je dit combineert met gezelligheid tijdens en naast het werk kun je in mijn ogen de optimale prestatie leveren.”

Blijven ontwikkelen

“Wat ik leuk vind, is het bedrijf en de mensen helpen ontwikkelen. Dit kan bij ITDS als nergens anders. Omdat het bedrijf momenteel volop in ontwikkeling is, ontstaan er veel mogelijkheden in de business. Daarnaast kan ik vanuit mijn huidige rol als Senior Manager Business Development andere mensen helpen. Op dit moment ben ik voornamelijk aan het bekijken waar de kansen liggen en kriebelt het om alles weer op te pakken. Kansen genoeg in mijn ogen. Ik denk dat onze klanten naast de kennis en expertise die ITDS nu al levert, steeds meer gaan vragen naar totaaloplossingen voor de uitdagingen van morgen.”

Welke kansen zie je?

We maken graag een afspraak. Bel ons op 0653778749 of stuur een e-mail naar e.hoekstra@itds.nl.

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Actueel