Een vliegende start voor Maxime: uitdagende eerste opdracht én maatschappelijk betrokken bij ITDS

ITDS Business Consultants - Maxime van Liere

Ambitieus en daadkrachtig. Dat is hoe we consultant Maxime van Liere zouden omschrijven. Na het Business Consultancy Traineeship die ze afrondde in augustus 2022 ontwikkelde ze zich in een korte tijd tot projectleider op haar opdracht bij een Nederlandse luchtvaartmaatschappij, draagt ze bij aan de ontwikkeling van haar business line data én organiseert ze maatschappelijk betrokken activiteiten voor ITDS’ers. Ze vertelt je meer over haar meerwaarde binnen de organisatie en hoe ze is gegroeid in haar rol als consultant. 

Tijdens het Business Consultancy Traineeship kreeg Maxime de kans om ervaring op te doen tijdens een stage bij een Nederlandse luchtvaartmaatschappij. Een kans die ze met beide handen aangreep. “Sinds augustus 2022 ben in onderdeel van dit uitdagende project. Samen met een team van specialisten zijn we bezig met het opzetten van een geautomatiseerd controlesysteem voor het factureringsproces van de vrachtafdeling van het bedrijf. Dit zorgt voor meer efficiëntie, minder fouten en de kwaliteit van de dienstverlening wordt verbeterd. In mijn rol als stagiair en later als Business Analist was het mijn taak om het huidige proces in kaart te brengen en om de eisen voor het ontwerpen van het systeem vast te stellen.”

Hoogvlieger

Voordat Maxime aan de slag ging bij ITDS had ze al ervaring in de luchtvaartbranche. Voor haar een inmiddels vertrouwde omgeving. Door deze ervaring in combinatie met haar doorzettingsvermogen lukte het Maxime om al snel te groeien binnen het team. “Na het succesvol afronden van mijn taken als business analist, werd ik gevraagd om de rol van projectleider op mij te nemen. In deze functie kwam ik voor andere uitdagingen te staan dan in mijn voorgaande rol. Als projectleider ben ik inhoudelijk minder betrokken, maar ben ik meer bezig met de oplevering van het project, het schakelen met stakeholders en het rapporteren aan de stuurgroep.”

Consultancy skills

Tijdens het Business Consultancy Traineeship ontwikkelde Maxime vaardigheden die later van grote waarde bleken te zijn tijdens haar opdracht bij de klant. Je krijgt namelijk niet alleen trainingen om je inhoudelijke kennis te vergroten, maar ook soft skill trainingen die goed van pas komen in de praktijk. “Als consultant is het belangrijk om tot de kern van een probleem te komen. Door dit goed te doen zorg je ervoor dat je geen onbewuste aannames doet en haal je de belangrijke informatie op bij je stakeholders. Dit doe je door goed te luisteren, alles samen te vatten en vooral ook veel door te vragen.”, benadrukt Maxime. “Gedurende het Traineeship wordt hier de hele tijd op gehamerd. Je merkt dat dit niet zonder reden is, maar dat het in de praktijk ook echt nodig is.”

Intern én maatschappelijk betrokken

Als onderdeel van het Traineeship vragen we trainees om in groepen samen te werken aan een business case. Dit om ze voor te bereiden op de praktijk. Aan Maxime en haar mede-trainees was het de taak om na te denken over het ESG-vraagstuk: hoe kunnen we als ITDS waarde creëren op ESG? Samen met collega Mert Altunsoy kwam Maxime uiteindelijk met een geweldig initiatief dat gelijk werd geïmplementeerd binnen ITDS. “Samen met mijn collega Mert heb ik de Sociale Kalender in het leven geroepen. We organiseren het hele jaar door maatschappelijk betrokken activiteiten waar ITDS’ers zich voor kunnen aanmelden. Laatst hebben we bijvoorbeeld een leuke middag georganiseerd voor ouderen met hapjes en drankjes. We kregen echt de vrijheid binnen ITDS om dit plan uit te werken en te implementeren.”

Daarnaast werkt Maxime ook mee aan de ontwikkeling van de afdeling Data, waar ze onderdeel van is. “Ik vind het belangrijk om naast mijn opdracht ook betrokken te zijn bij ITDS en mijn relaties binnen het bedrijf op te bouwen. Door mijn betrokkenheid binnen de organisatie draag ik mijn steentje bij én blijf ik op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van data.”

Ben je ook enthousiast geworden van het verhaal van Maxime? En wil je graag kijken wat de mogelijkheden zijn voor jouw volgende carrièrestap? Bekijk dan onze traineeships!

 

We leren je graag kennen

De startdatum van het Business Consultancy Traineeship is 27 november 2023. Heb je vragen? Je kan direct contact opnemen met Campus Recruiter Lot Graafmans via 0630167967, of stuur een mail naar traineeship@itds.nl. Je kan ook contact opnemen via het contactformulier hiernaast. Solliciteren? Je bent van harte welkom.

ITDS Business Consultants - Lot Graafmans

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Actueel