De switch van Lily: van Recruiter naar Consultant

“Wil je iets bereiken? Regel het en ga het doen.” Dat ondernemerschap beloond wordt binnen ITDS, bewijst Lily wel. Twee jaar geleden begon zij als Corporate Recruiter bij ITDS. Als recruiter leerde ze – steeds meer – over het werken als consultant en begon het te kriebelen. Ze maakte een interne overstap en startte met het Business Consultancy Traineeship. Inmiddels heeft ze het traineeship succesvol afgerond en werkt ze als consultant op een groot internationaal project. Lily vertelt meer over haar interne overstap, deelt haar eerste ervaringen als consultant en legt uit waarom ze gekozen heeft om bij ITDS te blijven. 

Interesse in consultancy

“In oktober 2018 ben ik bij ITDS begonnen als Corporate Recruiter. Als recruiter deed ik veel sollicitatiegesprekken met verschillende managers. Tijdens deze gesprekken vertelden managers over de projecten bij onze klanten en dacht ik ‘wat gaaf, dat wil ik ook doen!’. Dan ga je denken: ‘is het werk als consultant ook wat voor mij?’ en ‘zou ik dat dan ook bij ITDS willen doen?’. Met de conclusie: ‘ja, de consultancy én ITDS passen bij mij.’ Op dat moment heb ik mijn interesse getoond in een interne overstap. Natuurlijk kon dit niet van de één op de andere dag, maar een paar maanden later startte ik met het traineeship.”

 

‘Doorstart’ als trainee

“Het traineeship had ik al twee keer van de zijlijn meegemaakt. Je weet dan vrij goed waar je aan begint en gelukkig beviel het net zo goed als verwacht. Het traineeship bij ITDS begint met vijf weken intensieve trainingen. Een mooie combinatie van ontwikkeling op het gebied van zowel soft als hard skills. Zo leer je inhoudelijk veel over bijvoorbeeld de financiële dienstverlening en IT. Daarnaast werk je aan skills die belangrijk zijn voor het werk als consultant. Denk aan impact maken in gesprekken en effectief projectmatig werken. Waar ik het meest aan gehad heb? Voor ik aan het traineeship begon was ik geen held in presenteren voor groepen. Tijdens de trainingsweken ben je constant jouw opgedane kennis aan het presenteren. Zo maak je super snel stappen en inmiddels vind ik het zelfs leuk om te presenteren!” 

 

Bewust bij ITDS gebleven

 “Natuurlijk had ik er voor kunnen kiezen om bij een ander bedrijf consultant te worden. Maar waarom zou je dat doen als het goed voelt bij een bedrijf? ITDS is een bedrijf dat bij mij past: recht door zee en transparant. Daarnaast is de sfeer goed en zijn – ook niet onbelangrijk – de collega’s leuk.  Maar uiteraard is het ook belangrijk dat de opdrachten bij je passen. Die zijn vrij specifiek: voornamelijk binnen de financiële sector en op het snijvlak van business en IT. Super interessant vind ik! IT brengt in de meeste gevallen vernieuwing en verandering bij organisaties teweeg. En dat kan intern lastig zijn. Als externe kan je er net wat steviger in gaan. En dan uiteindelijk voor de klant een mooi resultaat neerzetten.”

Diversiteit aan opdrachten

 Mijn eerste opdracht was toevallig buiten de financiële sector. Samen met mijn collega Michel werkte bij een luchtvaartmaatschappij aan de implementatie van een learning management systeem. Dit was een onwijs leuke en interessante opdracht, maar helaas werd door corona – zoals iedereen wel begrijpt – de stekker uit dit project getrokken. Nu doe ik totaal wat anders. Samen met een team ITDS’ers, waaronder collega Gerald, doe ik de productinrichting van een polis- en administratiesysteem bij een grote Belgische bank en verzekeraar. Hierdoor leer ik inhoudelijk ontzettend veel over verzekeringen. Een mooie internationale opdracht, maar uiteraard wel jammer dat de tripjes naar België niet doorgaan. Hoe ik de toekomst zie? Ik wil me inhoudelijk blijven ontwikkelen en dit uiteindelijk combineren met projectmanagement. Dat is denk ook de kracht van de consultants van ITDS: met diepgaande inhoudelijke kennis en een ondernemersmentaliteit projecten tot een succes maken.”

 

Welke kansen zie je?

We maken graag een afspraak. Bel ons op 0653778749 of stuur een e-mail naar e.hoekstra@itds.nl.

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Actueel