Lead Recruiter Marije: “Juist nu een goed moment om over te stappen.”

ITDS Business Consultants - lopen door kantoor

De stap naar een nieuwe baan nemen is in deze tijd van een lockdown extra spannend. Want het moet online, van huis uit. Als iemand een ervaring heeft met een geslaagde overstap, dan wel Marije Franck zelf, sinds september Lead Recruiter bij ITDS. “In deze bijzondere tijd gaf een overstap mij juist nieuwe energie. En met de focus op het persoonlijke contact kun je – ook nu – heel goed landen”.

Starten in een lockdown


Hoe was jouw start bij ITDS?

“Ik startte bij ITDS ad interim voor drie dagen per week, precies tijdens de eerste quarantaine periode in maart. Dit was een bijzondere tijd om ergens te beginnen, want werkte ik dus meteen vanuit huis. Gelukkig waren alle collega’s heel toegankelijk en kreeg ik een warm welkom. Ik merkte dat ik – ondanks dat alles online ging – gelijk een klik voelde. In zowel het persoonlijk contact als bijvoorbeeld de online maandelijkse meetings met de hele organisatie. Natuurlijk miste ik het echte contact wel. Ook ik heb mensen om mij heen nodig. De corona situatie heeft duidelijk invloed op de mindset van mensen. Het zorgt voor een gevoel van onzekerheid, wat het extra spannend maakt om dan ook het avontuur op werkgebied aan te gaan. Want: hoe ga je ergens online landen? Dat vragen veel werkzoekenden zich af. En ik mezelf ook natuurlijk. Gelukkig is iedereen bij ITDS meedenkend en flexibel. Waar en wanneer mogelijk wordt gekeken of bijvoorbeeld face to face interviews en onboarding mogelijk zijn. Hierdoor en door focus op persoonlijk contact kunnen nieuwkomers goed landen.”

Wat trok je over de streep?

“Zoals ik al zei: online voelde ik de klik al. En in de zomer, toen we in kleine aantallen wat meer op kantoor konden werken, heb ik echt de ‘ITDS-energie’ gevoeld. Ik leerde steeds meer collega’s kennen en werd gecharmeerd door de ambitieuze plannen van ITDS, de drive om ervoor te gaan en de sfeer tussen collega’s. In gesprekken met directie en de collega’s over alle ambitieuze plannen, merkte ik dat ik ook echt onderdeel wilde zijn van ITDS. Niet vanaf de zijlijn, maar volle bak meedraaien en focus op de lange termijn. Daarom ben ik in september in vaste dienst gekomen.”

 

Zoeken naar de juiste mensen


Wat houdt recruitment bij ITDS in?

“Met ITDS gaat het ook tijdens de corona-pandemie goed. We willen verder groeien in de consultancy markt. In een krappe arbeidsmarkt én in onze nichemarkt is het de uitdaging om met de juiste mensen in gesprek te komen. We zoeken mensen die naast inhoudelijke kennis over de financiële sector ook de unieke consultancy skills hebben en bovendien zin hebben om te ondernemen. Hoe vinden we deze juiste kandidaten? Bijvoorbeeld door meer data gedreven te werken. Op het gebied van zowel recruitment als marketing hebben we veel data verzameld. Het is nu echt tijd om daar conclusies aan te verbinden. Wat hebben we de afgelopen jaren geleerd over het wervingsproces van begin tot eind, over de kandidaten en hun ervaringen? Waar kunnen we concreet in gaan verbeteren? Met die antwoorden kunnen we nog een mooie slag slaan.”

 

Recruitment team uitbreiden


Wat is je eigen rol?

“Aan mij de uitdaging daarvoor mijn eigen team te bouwen. Als recruiter krijg je bij ITDS veel verantwoordelijkheid. Je bent een echte business partner van de directie en het management. Behalve dat je – uiteraard – bezig bent met het daadwerkelijke recruiten, houd je je ook bezig met de plannen voor de lange termijn. Als relatiemanager ben je altijd in contact met de markt en je collega’s. Je bent verantwoordelijk voor het begeleiden van de processen en moet ervoor zorgen dat de kandidaten met de juiste managers in gesprek komen. Je runt je eigen winkel en hebt de vrijheid dit naar eigen inzicht te doen.”

En hoe bevalt deze rol? 

“Het is leuk dat bij ITDS ook de ruimte is om mensen niet alleen op expertise en inhoud met elkaar verbinden, maar juist ook op soft skills en persoonlijkheid. Zodat iedereen in zijn of haar kracht staat. Ik houd ervan dat niet alles ‘in beton gegoten’ is. Dankzij de ondernemende cultuur blijft ITDS continue innoveren. Ook intern. Daar heb je uiteraard de juiste mensen voor nodig. Ik geloof in de kracht van het samendoen, zodat je elkaar aanvult. In ons geval met HR, een aantal collega’s van het Data-team en met de marketingafdeling. Het is belangrijk dat we als recruitment team kunnen groeien, extra mensen, extra energie in het team erbij om de doelstellingen te behalen.”

 

Nieuwe stap, nieuwe energie


Hoe kijk je nu terug op de overstap?

“Zeker positief. Mijn overstap in deze bijzondere tijd heeft mij juist energie gegeven. In plaats van stil te staan bij alles wat nu niet kan, kan je je focussen op groei, energie en persoonlijke ontwikkeling. Uiteraard was het even zoeken naar mijn plek, maar die uitdaging heb je altijd bij het starten in een nieuwe rol. Je loopt niet even naar het bureau van een collega om te schakelen of om een koffietje te drinken. Dit vraagt om wat extra effort. Maar ik denk dat de huidige situatie vooral meer kwalitatieve contacten oplevert. Collega’s zoeken elkaar bewust op en bedenken creatieve oplossingen voor het persoonlijke contact. Dus echt, gewoon er voor gaan. Het levert veel positiefs op!”

 

Welke kansen zie je?

We maken graag een afspraak. Bel ons op 0653778749 of stuur een e-mail naar e.hoekstra@itds.nl.

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Actueel