Meer dan consultant: Karlijn traint voor haar eerste marathon

ITDS’er Karlijn Damkot sport al van jongs af aan intensief en werd in 2010 zelfs Nederlands jeugdkampioen baanskiën. Haar sportieve uitdaging voor dit jaar: het lopen van haar eerste marathon. Die prestatie wil ze dit jaar afvinken in Rotterdam. In dit interview vertelt ze meer over haar resultaatgerichtheid die haar op sportief vlak en in haar professionele carrière verder brengt.  

 

9 tot 5 

Van nature ben ik heel perfectionistisch. Ik wil altijd alles vanaf het begin af aan goed doen en het beste resultaat behalen. Hierdoor kan ik soms kritisch zijn op mezelf, maar met een goed doel. Doordat ik de lat hoog leg, zorg ik ervoor dat mijn prestaties in lijn zijn met deze verwachtingen. Als consultant merk ik dit vooral vaak aan het begin van een opdracht. Ik steek altijd veel tijd in het leren kennen van de organisatie, het team en de werkzaamheden. Dit zorgt ervoor dat ik in snel ben ingewerkt en snel op de hoogte ben van mijn verantwoordelijkheden. Ook daarna probeer ik mezelf zoveel mogelijk te ontwikkelen in mijn rol. Ik zet voor mezelf een doel dat ik wil behalen en als ik daar ben, zet ik weer een nieuw doel. Zo blijf ik mezelf continu verbeteren. 

Bij ITDS kan ik daarnaast ook sportieve doelen behalen. Er worden veel leuke activiteiten georganiseerd waar je met gelijkgestemde collega’s aan mee kunt doen, zoals de Zandvoort Circuit Run en de Amsterdam Business Run. Ikzelf ben niet per se een hardloper. Sterker nog, ik had er zelfs een hekel aan. Maar door ITDS heb ik ontdekt dat het wel heel leuk is om mee te doen aan hardlopevents. De sfeer is goed en daarnaast ren je gezellig met je collega’s.  

5 tot 9 

Mijn perfectionisme was op jonge leeftijd ook al aanwezig. Ik deed veel aan sport en wilde het beste uit mezelf halen. Turnen en wedstrijdskiën zijn de sporten die bleven plakken en waar ik me negen jaar lang voor inzette. Skiën deed ik zelfs op wedstrijdniveau. Tijdens de vakanties deed ik vaak mee aan wedstrijden, zowel in Oostenrijk op de pistes als op de borstelbaan in Nederland. Op mijn veertiende werd ik Nederlands Jeugdkampioen borstelbaan skiën. Inmiddels al bijna 14 jaar geleden, dus tijd voor een nieuwe uitdaging!  

Bij de hardloopevents, waaraan ik meedeed met ITDS, lukte het me om snelle tijden neer te zetten. Soms zelfs sneller dan mijn eigen verwachtingen. Hierdoor behoorde ik elke keer tot de top drie snelste vrouwen van de run. Hoewel ik een sportieve achtergrond heb, ben ik geen getrainde hardloper. Deze prestaties gaven mij dan ook de aanzet om een volgend doel te stellen. Samen met een collega, met wie ik altijd samen de events ren, hebben we besloten ons in te schrijven voor een marathon.

Inmiddels ben ik alle voorbereidingen aan het treffen en ben ik begonnen met trainen. Ik heb hardloopschoenen en een smartwatch gekocht waarop ik mijn prestaties kan bijhouden en ik heb me ingeschreven voor een hardloopgroep. In mijn eentje hardlopen vind ik namelijk minder leuk. Loop je met een groep of met iemand anders, dan kun je onderweg ook even gezellig kletsen. Daarnaast helpt een trainer met mijn hardlooptechniek. Iedereen gaat namelijk vaak ‘gewoon’ maar hardlopen, maar je hebt dan geen idee of je de juiste techniek hebt en wat een goede warming up en cooling down is.  

Sprint naar succes 

De aankomende maanden zullen in het teken staan van veel hardlooptrainingen. Ik hoop met al deze voorbereidingen klaar te zijn voor de 42 kilometer in april. Dan sta ik aan de start van de Marathon in Rotterdam. Ik streef ernaar om de marathon onder de vier uur uit te rennen, maar natuurlijk liever iets sneller. Daarnaast wil ik mijzelf in mijn loopbaan bij ITDS blijven ontwikkelen. Bij opdrachtgevers wil ik een aandeel leveren aan veranderprogramma’s en uiteindelijk doorgroeien naar de rol van projectmanager. Intern bij ITDS ben ik momenteel manager van het Business Consultancy Traineeship, waarin ik zelf ooit ben begonnen. In deze rol mag ik trainees begeleiden bij de eerste maanden van hun carrière als consultant. De koers op het gebied van sport en werk is in ieder geval duidelijk, nu nog de finishlijn halen.    

Herken jij jezelf hierin?

Ben jij net zo resultaatgericht als Karlijn en maak jij ook graag op zowel persoonlijk als professioneel niveau het verschil? Dan leren we je graag kennen.  Je kan direct contact opnemen met Marleen van der Horst via 06 162 824 42.

Nieuwsgierig geworden, maar wil je ons wat beter leren kennen? Neem een kijkje op onze vacature pagina, of op onze werken bij pagina.  

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.