ITDS’er aan het woord: Tim Burgers, Associate Manager

Tim Burgers is Associate Manager bij ITDS en heeft in de ruim twee jaar dat hij bij ITDS werkt al veel mooie projecten mogen doen. Daarnaast stuurt hij ook het Big Data team aan waarmee hij een nieuwe propositie in de markt zet. Tim vertelt over zijn ervaringen en ambities. 

Je werkte voorheen bij een verzekeraar; vanwaar de stap naar consultancy?

Op het moment dat ik de overstap naar ITDS maakte, was ik inmiddels 7 jaar werkzaam bij een grote Nederlandse verzekeraar. Ik had hier een mooi groeipad doorlopen (van Business Intelligence Analist tot Projectmanager) maar merkte dat mijn groei stagneerde. Maar het belangrijkste, ik miste afwisseling en uitdaging. Dit was het moment dat ik mij ben gaan oriënteren op de arbeidsmarkt.

Via via kwam ik met ITDS in aanraking. De mogelijkheid om binnen een professionele organisatie die écht weet wat consultancy is te starten, sprak mij aan. Daarnaast was het voor mij belangrijk om te werken binnen een jonge organisatie die innoveert, inspireert en investeert in haar mensen. Consultancy biedt daarbij de afwisseling en uitdaging waar ik naar op zoek was. Dit kwam voor mij allemaal samen bij ITDS. Een kans die ik met beide handen aangegrepen heb.

Wat is het geheim achter jouw snelle stap naar Associate Manager?

Gedrevenheid, plezier en vertrouwen zijn naar mijn idee de sleutel geweest tot de snelle groei naar Associate Manager. ITDS haalt het beste in mij naar boven.

Ongeveer 5 maanden na mijn start bij ITDS werd ik door Esther Lens (algemeen directeur ITDS) gevraagd om de manager te worden van het Business Trainee Program, een programma waarin wij pas afgestudeerden in 14 weken klaarstomen voor het Consultancy vak. Een mooi en intensief traject dat ik uiteindelijk twee keer heb mogen managen. Vanuit deze rol was de stap naar Associate Manager eigenlijk heel logisch. Ik had de bagage op zak om een team te coachen en te begeleiden. Iets wat overigens soms wel een uitdaging is, omdat onze mensen verspreid over het land zitten. Intensieve begeleiding op afstand en contact met de opdrachtgevers is hierbij voor ons de manier om medewerkers te coachen en te laten groeien.

Je stuurt nu binnen ITDS het Big Data team aan. Kun je hier iets meer over vertellen?

Sinds 1 juli 2015 ben ik gestart met het ITDS Big Data team. Vanuit dit team werken we aan het opzetten van een nieuwe propositie / dienstverlening op het gebied van Big Data voor verzekeraars en banken. Het gaat hierbij niet alleen om het geven van inzicht, maar we leggen ook de oorzaak van problemen bloot. Dit doen we door een samenwerking met SynerScope. SynerScope is een zeer krachtige Big Data tool. Hiermee zijn we in staat om al binnen enkele dagen van data-ontsluiting tot inzichten te komen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan claimanalyse, fraudedetectie en -bestrijding, verbetering van datakwaliteit, voorspelbaarheid van schadelast en systeem- en procesanalyse. De mogelijkheden zijn eigenlijk legio. We kunnen organisaties helpen zichzelf beter te begrijpen, ofwel: “Start to predict, see the BIG picture and the detailed connections”.

Waar zie je jezelf over 5 jaar?

Ah, mijn favoriete vraag. 5 jaar…. Dat is echt nog een eind weg…. De ITDS Big Data Solution is dan in ieder geval een succes! ITDS kennende heb ik in die jaren niet stil gestaan, ben ik betrokken geweest bij gave projecten en ben ik zowel op inhoudelijk als persoonlijk vlak gegroeid. Toch nog een kleine sneak peak… voor een van mijn opdrachtgevers heb ik de afgelopen jaren veel mogen reizen (Duitsland, Australië, Singapore). Het werken met verschillende culturen in verschillende landen vind ik ontzettend leuk en leerzaam. Dus wie weet heeft ITDS naast Amsterdam en Polen over 5 jaar ook een vestiging in New York (waar ik dan werk uiteraard ;-)?!

Welke kansen zie je?

We maken graag een afspraak. Bel ons op 0653778749 of stuur een e-mail naar e.hoekstra@itds.nl.

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Actueel