ITDS’er aan het woord: Pim Hagelstein, Project Manager

Werken met een passie doet iets speciaals met mensen. Dat ervaar ik bij wat mijn expertise-gebied is geworden: het riskmanagement. Het is nu bijna tien jaar terug dat ik iets anders wilde en besloot voor mijn gevoel te kiezen. Ik kreeg die kans inderdaad bij ITDS en bij het riskmanagement. En nu? Gooi er bij mij een muntje in en ik blijf praten over mijn ervaringen en ideeën over mijn passie.

Tien jaar geleden. Op een druilige zondagavond reden we terug van een bioscoop bezoek. Mijn vrouw en ik hadden zojuist een film gezien met Leonardo DiCaprio en Kate Winslet. Nee, niet die film met die boot, maar een film over keuzes maken. Revolutionary Road, een aanrader. Ga je werkelijk voor je passie, drijfveren en overtuigingen of blijf je bij het oude?

De maandag erop heb ik het maar gelijk bij mijn toenmalige manager eruit gegooid. Ik vertelde haar dat de inhoud van mijn opdracht bij een klant niet bij me paste. Wat wel paste wist ik op dat moment nog niet, maar het proces was in gang gezet. Ik wilde iets doen waarmee je in mum van tijd de een organisatie leert kennen. Femke, mijn manager,  adviseerde contact op te nemen met ITDS partner Michiel Bouwman: “Met een beetje geluk kun je dan creëren waar je naar op zoek bent”. Dat zegt iets over ITDS: een gedreven club van enthousiaste mensen, waarbij performance en aandacht voor de mens voorop staan.

“Ik kreeg de kans om Riskmanagement tot mijn passie te maken.”

Onder de bezielende leiding van Michiel mocht ik proeven van wat riskmanagement in de praktijk betekent. Waarom bestaat er zoiets als riskmanagement, hoe pak je dat aan voor de klant en wat lever je uiteindelijk op? Ik zie mezelf nog binnen komen bij de allereerste klus, Rotterdam regio, mee de bestuurskamer in. Goed luisteren naar een indrukwekkende opdrachtgever, zijn visie op de branche en het waarom van de meeting: Solvency II en ORSA. Spannend voor een broekie van 25.

Nu kijk ik terug op een succesvolle periode. We kunnen bogen op bewezen best practices in de markt en krijgen complimenten over onze Risk management aanpak. De ITDS ORSA aanpak, het Risk appetite & Controle raamwerk, en onze Data Governance propositie zijn daar voorbeelden van. Komt bij dat we inmiddels een eigen tak binnen ITDS hebben: een volwaardige risk unit die op een [agile] “spotify” manier risk proposities ontwikkelt. Agile en riskmanagement, interessante combinatie. Eens kijken waar dat naar toe gaat.

Kortom, met passie voor je werk ga je stralen, heb je oog voor detail en raak je niet uitgesproken over het onderwerp, en creëer je een gevoel van blijdschap. Dat ervaar ik zelf bij het uitvoeren van een riskmanagement opdracht, bij het geven van een riskmanagement training en ook  in een sollicitatietraject als ik anderen enthousiast kan maken.

 

Welke kansen zie je?

We maken graag een afspraak. Bel ons op 0653778749 of stuur een e-mail naar e.hoekstra@itds.nl.

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Actueel