ITDS’er aan het woord: Floor Kleemans, Junior Consultant

Floor werkt sinds juli 2015 bij ITDS. Ze heeft een vliegende start gemaakt als Business Trainee, in het Business Trainee Program (BTP) van ITDS. Inmiddels is ze Junior Consultant en blikt ze terug op het BTP. 

Hoe ben je in aanraking gekomen met het BTP?

In de zomer van 2014 ben ik na aan aantal heerlijke jaren als studente Sociologie afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht. Met nog niet echt een duidelijk toekomstbeeld voor ogen, besloot ik om eerst meer van de wereld te zien. Ik ging een aantal maanden op reis, naar Australië en China. Terug in Nederland ging ik op zoek naar een baan en werd ik benaderd door ITDS, met de vraag of ik wilde deelnemen aan het Business Trainee Program. Zonder enige IT-kennis en met een haat-liefde-verhouding met mijn verzekeringsmaatschappij, besloot ik deze uitdaging aan te gaan. Al tijdens mijn kennismaking met ITDS bleek dat het ging om een organisatie met zeer gedreven medewerkers. Waar hard werken heel goed samen gaat met plezier hebben. Het was dan ook deze mentaliteit die me meteen aansprak.

Hoe heb jij het BTP ervaren?

De overgang van het vrije reizigersleven naar het zakenleven, dat was even wennen. Trainingen, cursussen, examens, verantwoordelijkheden en SMART-doelstellingen waren ineens de belangrijkste onderwerpen in mijn leven. De eerste zes weken van het BTP stonden in het teken van kennismaken en kennis opdoen, over IT, verzekeringen en consultancyvaardigheden. Het waren intensieve, maar zeer leerzame weken.

Na de theorieperiode was het tijd om de opgedane kennis in de praktijk te brengen. Ik ging aan de slag bij Delta Lloyd, voor een testopdracht. Met mijn TMap-diploma op zak begon ik aan mijn eerste dag als testanalist voor een online portaal voor adviseurs, particulieren en zakelijke klanten. Ik was was verantwoordelijk voor het opstellen van testscripts, de uitvoering van de testen, het bijhouden van de bevindingen en de communicatie naar de stakeholders. Daarnaast was er het usability onderzoek waar ik echt mijn eigen project van heb kunnen maken.

Het tempo lag hoog en de (technische) termen vlogen me vanaf dag 1 om de oren. De BTP-trainingen bleken gelukkig direct van toegevoegde waarde. En met behulp van de ITDS-collega’s om me heen was ik in staat een goede bijdrage te leveren aan het project.

Na 14 weken hard werken, ze vlogen voorbij voor ik er erg in had, werd ik Junior Consultant bij ITDS. Het BTP was afgerond en het ‘echte’ werken kon beginnen.

En nu, welke stappen wil je gaan zetten?

De komende tijd wil ik vooral veel projecten meemaken, ervaring opdoen en nieuwe dingen leren bij verschillende opdrachtgevers. Wat ik zeker weet, is dat het BTP een kick-start voor mijn carrière is geweest. Als ik zie waar mijn collega’s die het BTP voor mij hebben gedaan nu staan, weet ik dat ik nog een mooie tijd bij ITDS tegemoet ga en er veel doorgroeimogelijkheden zijn waar ik volop gebruik van ga maken!

Welke kansen zie je?

We maken graag een afspraak. Bel ons op 0653778749 of stuur een e-mail naar e.hoekstra@itds.nl.

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Actueel