ITDS’er aan het woord: Eveline Nooijen

“Als je je op een bepaald gebied wilt ontwikkelen of specialiseren kun je bij ITDS altijd rekenen op een hele achterban van ervaren collega’s. Op die manier blijf je groeien”. Dat zegt consultant Eveline Nooijen, nu ruim een jaar in dienst.

Wat was voor jou doorslaggevend om te kiezen voor ITDS?

“Tijdens mijn studie heb ik altijd alles er uit proberen te halen wat er in zat. Extra vakken, een minor psychologie, een semester studeren in het buitenland en daarna een andere master doen in een nieuwe stad. Alles kan vind ik, als je er maar voor gaat. Die groei wilde ik doorzetten in mijn eerste baan. Ik wilde meer nieuwe dingen leren, mezelf blijven ontwikkelen en daarnaast ook eindelijk gewoon aan het werk. Bij ITDS is dit mogelijk. Al op de selectiedag van het traineeship werd ik meteen enthousiast. Alles was goed geregeld, het kantoor krioelde van gedreven en professionele mensen en met een gemiddelde leeftijd tussen de 30 en 35 jaar is ITDS echt een ‘jong bedrijf’. Toen wist ik: hier wil ik werken”.

Wat maakt het traineeship aantrekkelijk?

“Allereerst de duur van het programma. Waar de meeste traineeships twee jaar in beslag nemen, duurt het bij ITDS een paar maanden. Na een aantal weken van intensieve training en examens word je in het diepe gegooid en mag je alle nieuwe kennis meteen gaan toepassen in de praktijk. Ik ben van mening dat je hierdoor veel sneller leert. Ten tweede vond ik het uitgebreide aanbod aan trainingen heel interessant. Zowel inhoudelijk als op het gebied van soft skills word je opgeleid tot junior consultant. Daarnaast is er ruimte voor intensieve coaching. Het traineeship is net een rollercoaster, waarbij de goede begeleiding vanuit het bedrijf ervoor zorgt dat je zowel op persoonlijk als op professioneel vlak enorm groeit”.

Wat kenmerkt in jouw ogen een perfecte consultant?

“Een perfecte consultant gaat voor kwaliteit en houdt altijd het belang van de klant in het achterhoofd. Als consultant moet je een stapje extra doen. Een consultant heeft brede ervaring als resultaat van opleidingen, trainingen en opdrachten bij meerdere opdrachtgevers. De kracht van een consultant ligt ook in het feit dat je van buitenaf komt. Die frisse blik moet je benutten om een resultaat neer te zetten dat van toegevoegde waarde is voor de klant. Daarnaast moet je mensen kunnen overtuigen van de waarde van jouw advies. Communicatieve skills zijn dus essentieel”.

Hoe biedt ITDS ondersteuning in je ontwikkeling?

“Na een masterclass en een stage stroom je door naar het Young Professional Program. Dan kom je ongeveer maandelijks samen om een training te volgen en te sparren over zaken die in de praktijk gebeuren. Het leuke is dat je dit doet met andere lichtingen van het traineeship. Mensen met verschillende ervaringen leren zo van elkaar. Daarnaast word je ook gecoacht door je manager en kan je altijd bij collega’s met enorm veel expertise terecht voor hulp als je ergens meer van wilt weten. Zo kun je je blijven ontwikkelen.”

Welke kansen zie je?

We maken graag een afspraak. Bel ons op 0653778749 of stuur een e-mail naar e.hoekstra@itds.nl.

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Actueel