ITDS’er aan het woord: Cindy Huijgens, Senior Consultant

Cindy Huijgens is sinds kort benoemd tot Senior Consultant, drie jaar nadat zij bij ITDS als Business Trainee van start ging. Zelf had ze nooit kunnen denken dat haar carrière in zo’n stroomversnelling zou komen.

Hoe is je carrièrepad binnen ITDS verlopen?

In 2013 begon ik bij ITDS met het Business Trainee Program (BTP), waarin ik in 14 weken werd klaargestoomd voor de wereld van banken en verzekeraars. Tijdens de trainingen en workshops leer je belangrijke vaardigheden en consultancy skills die je vervolgens in de praktijk kan gebruiken. Na het BTP ging ik als Junior Consultant aan de slag. In korte tijd heb ik veel verschillende opdrachten uitgevoerd, voornamelijk op het gebied van Risicomanagement. Een jaar later kreeg ik al promotie tot Consultant en nu, het jaar daarop ben ik benoemd tot Senior Consultant.

Toen ik startte bij ITDS had ik niet verwacht dat het zo snel zou gaan. Het is soms hard werken, maar de waardering die je ervoor terugkrijgt is waardevol. Door de verschillende opdrachten die ik de laatste jaren op het gebied van risicomanagement heb uitgevoerd, heb ik in korte tijd veel geleerd en mezelf snel ontwikkeld.

Hoe ziet jouw werkweek eruit?

Dat verschilt nogal. Ik heb meerdere opdrachtgevers verspreid door het land, dus iedere dag is anders. Telkens weer een andere locatie, andere mensen, andere culturen én andere tijdstippen waarop ik in de auto stap. Deze diversiteit maakt voor mij het werk uitdagend en afwisselend. De werkzaamheden zijn ook enorm afwisselend. De ene dag ben ik bezig met het opstellen van risicomanagementbeleid en de volgende dag werken we met een team aan de jaarlijks terugkerende Own Risk and Solvency Assessment (ORSA). Soms heb ik een dag met alleen maar vergaderingen of afspraken en op andere dagen ben ik bezig met het analyseren en verwerken van informatie.

Wat maakt ITDS voor jou een interessante werkgever?

Bij ITDS werk je met professionals. ITDS stelt je in staat om jezelf te ontwikkelen en je krijgt mooie kansen. Je wordt op een leuke manier getriggerd om het beste in jezelf naar boven te halen. Zo ben ik nu voor de tweede keer verantwoordelijk voor de organisatie van het Business Trainee Program en kan ik nieuwe Young professionals binnen ITDS coachen om dezelfde stappen te maken die ik heb gemaakt. Ik deel mijn eigen ervaringen en draag bij aan hun ontwikkeling. Een verantwoordelijkheid waar ik zelf ook veel energie uit haal en veel van leer!

Daarnaast heerst er intern een fijne en energieke sfeer. Collega’s zijn betrokken, enthousiast en open. We hebben formele en informele momenten met collega’s, zo zijn er maandelijks vergaderingen maar komen we ook op sportief gebied samen. Ik werk dan ook met veel plezier voor ITDS!

Welke competenties hebben er volgens jou aan bijgedragen dat jouw carrière zo snel is gegaan?

Klantgerichtheid, teamwork, resultaatgerichtheid, probleemoplossend vermogen en overtuigingskracht hebben daar zeker aan bijgedragen en vind ik belangrijke eigenschappen. Een goede consultant is in staat te adviseren en te motiveren, maar houdt daarbij altijd rekening met de behoeften van de klant. Daarnaast heeft een goede consultant impact en voelt zich verantwoordelijk en betrokken, van begin tot eind. Als consultant draag je veel kennis en vaardigheden bij je. Door hier gebruik van te maken weet een goede consultant de vraag van de klant te vertalen naar een passende oplossing.

Welke kansen zie je?

We maken graag een afspraak. Bel ons op 0653778749 of stuur een e-mail naar e.hoekstra@itds.nl.

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Actueel