Voor lefhebbers: het ITDS Traineeship

Elk jaar leidt ITDS zeker 20 Young Professionals op tot Business Consultant. Wat houdt het traineeship precies in en hoe ervaren onze trainees dit traject zelf?

Waarom heb je voor ITDS gekozen?

“ITDS is een bedrijf waar veel jonge en gedreven mensen werken die nét een stapje verder gaan en echt een goede bijdrage willen leveren aan een project. Dit inspireert mij en draagt bij aan mijn drive om mezelf verder te ontwikkelen”, vertelt Simone van Noord. Ook Stijn van der Horst noemt ‘ontwikkeling’: “ITDS is een jonge organisatie die persoonlijke ontwikkeling en kwaliteit voorop stelt.” Nadine van Son voegt hier nog aan toe: “ITDS als bedrijf sprak mij vooral aan vanwege haar uitstraling. Tijdens de Assessment Day voelde ik meteen een klik.”

Waarom heb je voor de financiële branche gekozen?

“De branche is continu in ontwikkeling en is naar mijn idee de toekomst. Daar wil ik graag aan meewerken”, zegt Sigrid Booij. Nadine: “Gemixt met mijn achtergrond in Innovatie Management vind ik het erg interessant om de ietwat statige financiële sector te helpen mee te gaan in digitalisering, IT en innovatie.” Stijn noemt juist de diversiteit als reden om voor consultancy te kiezen: “Consultancy is een branche waarin je op veel verschillende gebieden mee mag denken over creatieve oplossingen voor diverse klanten. Je krijgt een gevarieerd beeld van hoe niet alleen organisaties maar ook mensen in elkaar steken. Je leert hierop in te spelen.” Maar er zijn ook andere redenen zijn om voor deze branche te kiezen. Zo antwoordt Brian dat de branche vaak als saai wordt bestempeld, terwijl hij haar juist heel interessant vindt omdat bij financiën de hele bevolking betrokken is.

Wat is het meest uitdagende wat je hebt gedaan tijdens het traineeship?

De meeste trainees zijn het eens over de grootste uitdaging tijdens het traineeship: dat is de stageperiode. Zo vertelt Lisanne Droppers dat ze begonnen is op een GDPR opdracht, waar ze tot dan toe niet zoveel vanaf wist. Nina van Gestel was bij een nieuwe klant meteen hoofdverantwoordelijk voor een uitdagend en divers project. “Het binnen stappen bij een onbekende organisatie en binnen zes weken een resultaat opleveren waar de organisatie écht iets aan heeft, dat geeft een kick!” Er waren ook trainees die vooral de eerste 6 opleidingsweken uitdagend vonden, Brian: “Die zijn ontzettend intensief. Je wordt gedwongen buiten je comfortzone te treden. Dit levert wel een enorm hechte band op met je mede trainees.”

Hoe zou je het traineeship bij ITDS in paar woorden omschrijven?

Uitdagend, intensief en leerzaam. Maar ook: gezellig, veelzijdig, persoonlijk, waardevol, ontwikkelingsgericht en niet te vergeten: de VrijMiBo!

Welke kansen zie je?

We maken graag een afspraak. Bel ons op 0653778749 of stuur een e-mail naar e.hoekstra@itds.nl.

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Actueel