Het Implementatie Traineeship: vier vragen aan Gerald en Danique

ITDS Business Consultants - Gerald en Danique

 

In oktober start bij ITDS het allereerste Implementatie Traineeship. Als trainee word je in slechts vier weken klaargestoomd aan de slag te gaan als consultant op een implementatietraject van een softwarepakket in de financiële sector. Implementatie Consultants Gerald en Danique gaan dit nieuwe traineeship begeleiden. In dit interview vertellen ze je hier alles over.

 

Om te beginnen: hoe ziet het nieuwe Implementatie Traineeship eruit?

Danique: “Het traineeship start met een masterclass, waarin je in vier weken getraind wordt om aan de slag te gaan op jouw allereerste opdracht. Tijdens deze weken leer je alles over pakketimplementaties en ga je echt de diepte van het systeem Axon in. Maar dat is niet alles. Ook leer je bijvoorbeeld alles over agile werken en ontwikkel je skills die belangrijk zijn als consultant.”

Gerald: “Na de masterclass is het zeker niet afgelopen. Dan begint het eigenlijk pas echt, op jouw eerste klantopdracht. Tijdens je eerste opdracht blijf je met jouw traineegroep relevante en verdiepende trainingen volgen, zodat je je inhoudelijk continue blijft ontwikkelen. Ook krijg je een manager toegewezen – een zogenaamde Career Counselor – die je coacht in jouw persoonlijke ontwikkeling.”

 

En, wat wordt jullie rol? 

Gerald: “Als manager van het Implementatie Traineeship begeleid ik de trainees in zowel hun inhoudelijke als persoonlijke ontwikkeling. Zo heb je als trainee tijdens het traineeship iedere vrijdag een zogenaamde ‘bila’ – een persoonlijk ontwikkelgesprek – met mij op kantoor. En ze kunnen mij natuurlijk altijd bereiken met alle vragen die ze hebben.”

Danique: “Ik ondersteun Gerald in zijn rol als manager. Hij kan met mij sparren en ik neem veel praktische organisatorische zaken op me. Maar bijvoorbeeld ook de organisatie van – niet onbelangrijk – de leuke uitjes. Ook ik ben gestart bij ITDS als trainee, dus ze kunnen ook bij mij aankloppen met hun vragen.”

 

Wat is het verschil met het Business Consultancy Traineeship van ITDS?

Danique: “Ten eerste verschilt het traineeship inhoudelijk. Zowel tijdens het Business Consultancy Traineeship als tijdens het Implementatie Traineeship word je opgeleid tot consultant. Maar met het Implementatie Traineeship duik je dieper de techniek van het softwarepakket in. Dat moet je dus leuk vinden. Het geeft je de kans om in korte tijd heel veel te leren over de verschillende pakketten en processen binnen de financiële sector. Na de masterclass start je op een opdracht waar je (verzekerings)producten gaat inrichten in één van de pakketten. De praktijk wijst uit dat je daarna snel stappen kunt maken en steeds meer verantwoordelijkheden krijgt bij onze klanten. Dat ervaar ik nu zelf ook.”    

Gerald: “Daarnaast is de masterclass een week korter dan tijdens het Business Consultancy Traineeship en start je gelijk op een eigen opdracht in plaats van op een stageopdracht. Maar een deel van de trainingen komt ook zeker overeen met die van het Business Consultancy Traineeship, denk aan belangrijke trainingen als agile werken en consultancy skills. Een groot voordeel: ITDS heeft al jarenlange ervaring met het organiseren van traineeships. Daar hebben we veel van geleerd en we hoeven het wiel dus niet opnieuw uit te vinden.”

  

Waarom moet je als starter kiezen voor het Implementatie Traineeship bij ITDS?  

Danique: “Bij ITDS kom je terecht in een jong en ambitieus team. Dankzij het traineeship leer je veel in korte tijd en ook daarna kan je snel groeien. Ik ben vorig jaar november als trainee gestart en ik had echt niet verwacht dat ik al zoveel verantwoordelijkheden zou hebben op mijn opdracht. Je wordt echt onwijs goed begeleid, kan ik uit eigen ervaring zeggen. Daarnaast vond ik het tijdens mijn traineeship heel leuk dat je samen in een groep start. De eerste weken zijn namelijk zeker pittig, maar je doet het met elkaar.”

Gerald: “Ik zeg altijd: als je zelf de ambitie hebt om te groeien, kan je dit het beste doen in een omgeving die ook groeit. ITDS is een echte kennisorganisatie met grote ambities. Na het traineeship word je onderdeel van de business line ‘Implementatie’, met veel expertise op het gebied van (pakket)implementaties. Deze directe collega’s hebben veel inhoudelijke kennis en zijn altijd bereid te helpen en sparren over jouw project. Daarnaast krijg je snel de mogelijkheid om bijvoorbeeld zelf trainingen te organiseren en geven. Ook zijn er internationale mogelijkheden. Mijn huidige opdracht – waar je ook als trainee op zou kunnen starten – is bijvoorbeeld bij een Belgische verzekeraar. Ik kan niet wachten tot we weer met alle ITDS’ers richting Brussel kunnen, dat waren echt leuke momenten.”

 

Welke kansen zie je?

We maken graag een afspraak. Bel ons op 0653778749 of stuur een e-mail naar e.hoekstra@itds.nl.

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Actueel