Van Talent&Pro naar ITDS: Gerald’s next step

 

Eind 2019 maakte Gerald de overstap van Talent&Pro naar ITDS. Na drie jaar veel geleerd te hebben bij ons ‘zusje’ was hij klaar voor de volgende stap. Want: blijven groeien en het maximale uit jezelf halen, daar houdt Gerald van. Hij vertelt je meer over zijn overstap, zijn – bijna – eerste jaar bij ITDS en zijn toekomstplannen.

 

Eerste opdracht in België 

“ITDS is een mooie vervolgstap in mijn carrière. Tijdens mijn opdrachten bij Talent&Pro heb ik veel kennis opgedaan over bancaire processen. Nu leer ik veel over verzekeringsprocessen en de combinatie met IT. Mijn eerste opdracht is bij een internationale bank en verzekeraar in Brussel. Met een groep ITDS’ers helpen we met de inrichting van een nieuw polis- en administratiesysteem. Met focus op zowel het functioneel als technisch design. Een interessante uitdaging! Dankzij mijn opdrachten bij Talent&Pro wist ik wel – hoog over – hoe zo’n functionaliteit werkt, maar nu is het echt mijn core business. Veel meer technisch en op de inhoud.”

“Hoe ik deze kennis over het systeem heb opgedaan? Voor mijn start op de opdracht heb ik een training gevolgd, waardoor ik de basiskennis op het gebied van productinrichting heb opgedaan. Verder is het eigenlijk ‘learning on the job’. Gewoon door te doen. En natuurlijk door te vragen. Het systeem waarmee we werken is groot, maar gelukkig niet heel complex. En ik heb natuurlijk mijn collega’s van ITDS waarbij ik altijd terecht kan.”

 

Remote werken? Niks nieuws

“Aan het begin van mijn opdracht was ik vijf dagen per week in Brussel. Dit heb ik bewust gedaan. Ik vind het fijn om – zeker in het begin van een opdracht – direct contact te hebben bij de klant en daardoor een persoonlijke band op te bouwen. Na een aantal weken heb ik dit afgebouwd naar twee dagen per twee weken in Brussel. Nu werken we natuurlijk al een aantal maanden volledig vanuit huis. Aan het op afstand werken waren we op onze opdracht wel gewend, dus deze switch is voor mij niet heel groot.”

“Het werken op afstand gaat eigenlijk hartstikke goed. Wel is het contact dat je met collega’s hebt bijna altijd puur inhoudelijk. Lekker efficiënt natuurlijk, maar ik merk wel dat ik de ‘koffiezetapparaatpraatjes’ – om ze maar even zo te noemen – mis. Met de ITDS’ers op onze opdracht hebben we hier wat op bedacht, namelijk het wekelijks digitale koffiemoment. In eerste instantie is dit in het leven geroepen om met elkaar in contact te blijven. En om even over iets anders te praten dan werk. Op dit moment verzint iedere week een ITDS’er een quiz over zichzelf. Zo kom je veel grappige feitjes over elkaar te weten.”

 

Blijven groeien

“Tot zover ben ik blij met de overstap naar ITDS. En heb ik alle vertrouwen in een de toekomst hier. Ik begeef me graag in een omgeving waar ik persoonlijk kan groeien. De ervaring en tools zijn er bij ITDS om je te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door kennisoverdracht van collega’s en door het volgen van trainingen. Ook op mijn opdracht wordt een mooi groeipad voor me neergelegd. En dan moet je deze zelf gaan belopen. Dit heb je volledig in eigen handen.”

“Hoe ik de toekomst voor me zie? Voorlopig zie ik nog een hoop uitdaging op mijn huidige project. Dat zit ‘m enerzijds in de inhoud, anderzijds leer ik op persoonlijk vlak veel. Belgen zijn over het algemeen een stuk indirecter dan Nederlanders. Hoewel ik vanuit mijn natuur snel mijn zegje klaar heb, leer ik nu om dingen even op z’n beloop te laten. En drie keer na te denken voor ik mijn mening geef. Op de langere termijn wil ik graag de projectmanagement kant op. Echt op strategisch niveau schakelen en kijken waar de mogelijkheden bij een klant zitten. Een mooi doel om naar toe te werken.”

 

Welke kansen zie je?

We maken graag een afspraak. Bel ons op 0653778749 of stuur een e-mail naar e.hoekstra@itds.nl.

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Actueel