Evelien: organisaties en collega’s adviseren in een duale rol

ITDS Business Consultants - Evelien Tichelaar

Manager Evelien werkt alweer vijf jaar bij ITDS. Hier heeft ze een duale rol gevonden die helemaal bij haar past. Ze adviseert verzekeraars over complexe vraagstukken als Implementatie Consultant. Daarnaast coacht ze collega’s van ITDS in de rol van Career Counselor. In dit interview vertelt ze alles over 5 jaar bij ITDS en over de invulling van beide rollen.

 

Complexe puzzels oplossen als Functioneel Ontwerper

“Binnen ITDS ben ik onderdeel van de business line ‘Implementatie’. Met de consultants van deze business line focussen we ons hoofdzakelijk op pakketselectie en mid- en backoffice implementaties in de (schade)verzekeringsmarkt. Mijn expertise ligt op het gebied van Axon, een polis- en claimadministratiesysteem voor verzekeraars. Bij de klant vervul ik diverse rollen, maar voornamelijk als Lead Functioneel Ontwerper. Dit houdt in dat ik door middel van workshops de wensen en requirements ophaal bij de business en deze vertaal naar een product strategie of functioneel ontwerp. Dit is de basis van de inrichting van Axon. Tijdens workshops spar ik samen met de klant over hoe hun product werkt, hoe hun processen werken en wat ze belangrijk vinden bij de implementatie van Axon. Dus eigenlijk beantwoorden we samen de vraag: hoe kunnen we – binnen de mogelijkheden  – het systeem zo efficiënt mogelijk inrichten?”

“Wat ik leuk vind aan mijn opdrachten? Ik zie het als puzzelen. En ik ben gek op puzzelen. Je hebt de wensen van de klant aan de ene kant en de mogelijkheden binnen het systeem aan de andere kant. Hoe gaan we deze met elkaar matchen? Soms is dat ontzettend complex. De weg hier naartoe is soms frustrerend, maar als het eenmaal in het systeem staat ben ik super trots. En dat geeft mij veel voldoening.” 

 

Coachen van consultants als Career Counselor

Naast mijn werkzaamheden op opdrachten bij de klant, heb ik binnen ITDS de rol van Career Counselor. Dit betekent dat ik onze consultants coach in hun ontwikkeling. Ik heb het altijd heel leuk gevonden om anderen te helpen in hun werkzaamheden en groei. Dit zit echt in mijn natuur. Ook bij mijn vorige baan hielp ik vaak collega’s als ze vragen hadden of ergens niet uitkwamen, ook al was dit niet officieel mijn rol. Ik ben blij dat dit nu als Career Counselor officieel onderdeel is van mijn werk.”

“Hoe ik mijn rol van coach invul? Ik vind het belangrijk dat mensen zelf kunnen ontdekken waar ze goed in zijn en waar ze heen willen. Binnen ITDS zeggen we altijd: “Je bepaalt zelf je eigen carrièrepad”. Daar ben ik het 100% mee eens. De collega’s die ik coach moeten zelf aangeven waar ze heen willen en hoe ze zich willen ontwikkelen. En daar kan ik ze bij helpen. Daarin vind ik het heel belangrijk om eerlijk te zijn en toekomstperspectief te bieden. En natuurlijk, niet 100% van je werkzaamheden vind je even leuk. Maar als junior moet je daar soms even doorheen. Ik heb binnen ITDS in vrij korte tijd veel stappen kunnen zetten. En hoop dat mijn mensen deze stappen – met mijn hulp – ook kunnen gaan zetten.”

 

Waarde toevoegen als consultant

“Deze maand werk ik vijf jaar bij ITDS. Eigenlijk wilde ik altijd al bij een consultancy organisatie aan de slag om twee redenen. Ten eerste vanwege de diversiteit van het werk. Als consultant werk je natuurlijk telkens op een ander project bij een andere klant. Hierdoor blijf je jezelf uitdagen. Ten tweede houd ik ervan om organisaties en mensen te adviseren. Als consultant heb je écht toegevoerde waarde bij de klant. Je helpt ze namelijk met iets waar ze zelf niet uitkomen.”

“Bij ITDS bevalt het na vijf jaar nog steeds heel goed. Dat komt voor een groot deel door de mensen die er werken. Stuk voor stuk ambitieus, harde werkers en gefocust op het neerzetten van resultaat. Dit zijn – volgens mij – belangrijke eigenschappen voor consultants. Naast het werk is er genoeg ruimte om stoom af te blazen en leuke activiteiten met elkaar te ondernemen. Ook nu worden er vanuit ITDS en de business line nog regelmatig activiteiten georganiseerd. Eigenlijk voelt ITDS voor mij een beetje als een grote familie.”

 

Welke kansen zie je?

We maken graag een afspraak. Bel ons op 0653778749 of stuur een e-mail naar e.hoekstra@itds.nl.

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Actueel