Eerste opdracht van Frederik na het Traineeship: meteen een succes om trots op te zijn!

Frederik Kappers was nog maar net klaar als trainee bij ITDS of hij kreeg al een uitdagende opdracht bij een pensioenuitvoerder. Tot volle tevredenheid van de klant slaagde hij erin om daar de risico’s van hun datamigratie in kaart te brengen. Hij bewees daarmee tegelijkertijd dat het bij het Traineeship van ITDS niet alleen draait om het leren van de theorie, maar ook om de praktijk van het doen. Frederik: “Ik ben zelf ook trots op het resultaat.”

Frederik startte in de financiële wereld als recruiter bij een wereldwijd wervings- en selectiebureau op de Zuidas. Frederik: “Maar ik wist altijd dat recruitment iets tijdelijks was. Consultancy trok mij meer. Deze interesse groeide tijdens mijn Master Business in International Management. Toen ik werd benaderd door ITDS hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Ik was meteen geïnteresseerd. Een paar vrienden werkten er en zij spraken altijd lovend over de werksfeer. Na een paar gesprekken was het voor mij duidelijk dat het Traineeship echt wat voor mij was. Omdat het een middelgroot bedrijf is, val je sneller op en word je meer gewaardeerd.”

Persoonlijke groei

Met negen andere trainees begon Frederik aan de eerste periode van het Traineeship: de masterclass. In de eerste weken krijg je sessies en trainingen die je uitdagen om uit je comfort zone te stappen. Frederik: “Tijdens die eerste weken ben ik enorm gegroeid. Niet alleen op het gebied van consultancy, maar ook als persoon. Je leert jezelf echt kennen en ontdekt wat je kwaliteiten, maar ook je valkuilen zijn. Ik ben bijvoorbeeld proactief en pak graag dingen op, maar ik kwam erachter dat ik mijn vaardigheden in het adviseren nog kon aanscherpen. Dit heb ik kunnen doen tijdens de consultancy skills trainingen. Hier heb ik echt mijn communicatieve vaardigheden kunnen verbeteren. Die trainingen waren heel waardevol. Ik vond het fijn om volop aan de bak te gaan.”

Mooie kans

Frederik: “Tijdens het tweede deel van het traineeship kon ik direct  mijn opgedane kennis toepassen in de praktijk. En na afloop van het traineeship kreeg ik direct mijn eerste opdracht: een uitdagend vraagstuk op het gebied van risicomanagement bij een Nederlandse pensioenuitvoerder. Door de ingang van het nieuwe Pensioenakkoord gaat het IT-systeem bij deze pensioenuitvoerder op de schop. Hierbij moet ook alle data worden overgezet van het oude naar het nieuwe systeem. Om de risico’s van deze datamigratie in kaart te brengen, kreeg ik de taak om een risicoprofiel op te stellen. Die uitdaging heb ik met beide handen aangegrepen. Ik ben analytisch ingesteld, maar tegelijkertijd ook hands on. Dat zagen ze bij ITDS. Ook de pensioenuitvoerder vond mij de geschikte kandidaat voor deze opdracht. Het was best een uitdagende klus, maar toen ik eenmaal een goed beeld had van de organisatie ging het vanzelf. Door middel van uitgebreid onderzoek, hard werken natuurlijk, maar ook door een fijne samenwerking met het team en ondersteuning van collega’s heb ik de risico’s in kaart gebracht. De klant was heel tevreden met mijn werk en ik ben zelf ook trots.”

Wil jij net als Frederik aan de slag met uitdagende risicomanagement vraagstukken? Bij klinkende namen in de financiële wereld? En heb jij die hands-on-mentaliteit die we zoeken bij ITDS? Dan is ons Risk Traineeship echt wat voor jou! Geïnteresseerd? Bekijk hier de vacature. 

We leren je graag kennen

De startdatum van het Business Consultancy Traineeship is 27 november 2023. Heb je vragen? Je kan direct contact opnemen met Campus Recruiter Lot Graafmans via 0630167967, of stuur een mail naar traineeship@itds.nl. Je kan ook contact opnemen via het contactformulier hiernaast. Solliciteren? Je bent van harte welkom.

ITDS Business Consultants - Lot Graafmans

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Actueel