Directeur Peter Dullaert: “ITDS geeft ruimte om te ondernemen”

ITDS Business Consultants - Peter Dullaert

“ITDS is een bedrijf dat goed bij me past. De lijnen zijn kort en er is volop ruimte om te ondernemen.” Na 12 jaar kwam Peter Dullaert terug bij ITDS. Ruim een jaar is hij nu op ‘het oude nest’ als directeur verantwoordelijk voor de business lines ‘Pensioen & Leven’ en ‘Business Transformation’. Dullaert: “Ik trof een professionele organisatie aan met veel ambitie en niet onbelangrijk – een goede sfeer”.

“Waarom ik na 12 jaar terug ben gekomen bij ITDS? ITDS is een bedrijf dat altijd wil blijven ontwikkelen. Sinds de oprichting, nu ruim 23 jaar geleden, is het continue aan het groeien en professionaliseren. Toch blijft het met 150 man een organisatie met korte lijnen en vol ondernemerschap. Dit maakt het een erg leuk bedrijf om voor te werken. ITDS is nu klaar voor een volgende stap. Grotere en meer strategische opdrachten uitvoeren voor onze klanten in de financiële sector. Dit is een mooie uitdaging. Dankzij mijn ervaring bij grote consultancy organisaties en financiële dienstverleners denk ik dat ik een belangrijke bijdrage kan leveren aan deze ontwikkeling.”

 

Naar de voorkant van consultancy

“Per 1 september 2020 hebben we de organisatie aangepast naar een nieuw model met duidelijke marktfocus om onze klanten optimaal te bedienen. Hiervoor hebben we verschillende business lines ingericht naar thema’s, denk aan ‘Data, ‘Risk’, Digital’ en natuurlijk de business lines waar ik eindverantwoordelijk voor ben: ‘Pensioen & Leven’ en ‘Business Transformation’. Een belangrijke basis staat hierdoor, maar nu begint de transformatie echt. We moeten binnen ITDS altijd weten wat de grote trends in de financiële markt zijn. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe technologieën, veranderend klantgedrag en nieuwe wet- en regelgeving. We moeten snappen wat de implicaties van deze veranderingen voor onze klanten zijn en dat vertalen naar onze dienstverlening en proposities. Op dit gebied maken we nu stappen en dat geeft mij echt energie. Voor deze uitdaging ben ik teruggekomen.”

 

Klanten willen adviseurschap

“Onze klanten verwachten adviseurschap van ons. Als goede consultant is het daarom belangrijk om continue naar die veranderingen in de markt te kijken en in gesprek te blijven met de klant over deze ontwikkelingen. Het gaat om praktische en behapbare oplossingen voor de klant. Het is belangrijk dat onze consultants op alle niveaus hier goed in zijn. Daarom zijn we een trainingsprogramma aan het ontwikkelen van twee tot drie maanden om onze consultants verder te ontwikkelen op dit vlak. Daarnaast zoeken we ervaren consultants die onze business lines ‘Business Transformation’ en ‘Pensioen & Leven’ komen versterken.”

 

Combinatie van inhoudelijke kennis en consultancy skills

“Wat voor collega’s wij zoeken? Consultants met inhoudelijke kennis van de bank-, de verzekerings- of de pensioensector, gecombineerd met consultancy vaardigheden. Ze moeten echt de verstaalslag kunnen maken van marktveranderingen naar praktisch advies. En daarbij de communicatieve vaardigheden hebben om hierover klantgesprekken te voeren. Naast uitdagende klussen draaien bij klanten, moet een consultant het leuk vinden om binnen ITDS mee te bouwen aan de organisatie. We hebben alle kennis en ervaring nodig om de dienstverlening aan onze klanten, maar ook de interne organisatie naar een hoger niveau te tillen. Wie proactief is kan op dit vlak veel bereiken.”

 

Grootse veranderingen in de pensioenmarkt

“Vanuit onze business lines focussen we ons op de ontwikkeling van proposities voor klanten. Neem bijvoorbeeld de pensioenmarkt met het Pensioenakkoord. Dat is aanjager voor vernieuwing in de pensioensector en brengt de aankomende jaren verschillende trends in een stroomversnelling. Met onze diepgaande expertise op het gebied van pensioenen adviseren wij onze klanten over de impact van de verandering. Wat betekent het Pensioenakkoord voor de inrichting van de organisatie en systeemlandschappen? Hoe moeten producten aangepast worden? Hoe moeten processen lopen? En hoe gaan we met individuele klanten om? Wij kunnen helpen met de implicaties op alle fronten van het operating model: van frontend tot backend. Werken in de pensioenwereld gaat een enorme uitdaging worden, zeker de aankomende jaren. En ITDS gaat een belangrijke rol spelen op deze grote verandertrajecten.”

 

Welke kansen zie je?

We maken graag een afspraak. Bel ons op 0653778749 of stuur een e-mail naar e.hoekstra@itds.nl.

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Actueel