Digitale innovatie: highlights begin 2020

Digitale innovatie

Dat digitale innovatie een hot item is binnen de financiële dienstverlening weten we inmiddels. Ook in 2020 zijn weer een aantal initiatieven gelanceerd. We zetten de highlights van het begin van dit jaar graag voor je op een rij.

1. ‘Amazon’s Alexa vertelt je over jouw dekking’

Sun Life Financial helpt, in samenwerking met Amazon Alexa, klanten om gemakkelijk toegang te krijgen tot informatie over hun verzekeringsdekking voor bijvoorbeeld fysiotherapeuten en psychologen. Klanten van Sun Life hebben nu toegang via de spraaktechnologie van Alexa tot details als resterend saldo, aftrekbare bedragen en dekkingslimieten. Ook kunnen klanten makkelijk de status van recent ingediende claims controleren. Informatie opvragen over verzekeringen kan nu dus gewoon met de benen omhoog vanaf de bank. Dus “Alexa, wat is mijn fysiotherapie dekking?” Bekijk hier meer inzichten.

2. ‘Verzekeringen afsluiten via chatbot BEA’

Bij de Portugese bank ‘Banco Best’ kun je nu mobiele, laptop- en tabletverzekeringen via een chatbot afsluiten. Chatbot ‘BEA’ (Best Electronic Assistant) is beschikbaar via de website en Facebook Messenger en beantwoord 24 uur per dag vragen over de aangeboden verzekeringsproducten. BEA begeleid je door het gehele proces, van prijsopgave tot het aankoopproces. De chatbot is een samenwerking tussen ‘Banco Best’ en de Berlijnse startup Simplesurance. Simplesurance stuurt het verzekeringsbewijs naar de klant. Simpel toch? Bekijk hier meer inzichten.

3. ‘On demand reisverzekering op de app door Grab en Chubb’

De Aziatische superapp Grab en verzekeraar Chubb slaan de handen ineen en bieden gebruikers van de reisapp Grab het product ‘Travel Cover’. Op een eenvoudige manier kunnen gebruikers tot het moment van vertrek een reisverzekering afsluiten. Via de Grab-app kunnen gebruikers hun reisprofiel opslaan en in de toekomst hergebruiken voor transacties. Daarnaast worden de gebruikers beloond met kortingen voor elke terugkoop. Om de lancering te vieren krijgen de eerste 20.000 klanten van het nieuwe product een gereduceerde prijs. Bekijk hier meer inzichten.

 

Welke kansen zie je?

We maken graag een afspraak. Bel ons op 0653778749 of stuur een e-mail naar e.hoekstra@itds.nl.

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Actueel