Digitale innovatie: de laatste trends

Digitale innovatie

Dat digitale innovatie een hot item is binnen de financiële dienstverlening weten we inmiddels. Op dit vlak wordt zoveel ondernomen, dat het soms bijna niet meer bij te houden is. Wij zetten daarom graag de digitale innovatie highlights van afgelopen maand voor je op een rij.

 

1. ‘Niet meer kamperen in de regen dankzij Setoo en Campings.com’

Kamperen in de stromende regen. Daar zit toch niemand op te wachten? Setoo en Campings.com slaan de handen ineen en komen met een oplossing. Deze bedrijven lanceren een ‘first-of-it’s-kind’ verzekeringsproduct dat het mogelijk maakt om vakanties te annuleren bij slechte weersvoorspellingen. De klant krijgt automatisch een pushbericht met de mogelijkheid om de vakantie te annuleren bij voorspelde regen. Wanneer de klant besluit een vakantie te annuleren, wordt het geld automatisch teruggestort. Het prijsmodel is gebaseerd op machine learning waardoor per camping en data een specifieke premie berekend wordt. Bekijk hier meer inzichten.

 

2. ‘GUESTCOVER: een verzekeringsproduct voor home-sharing’

Wist jij dat een traditionele reisverzekering geen dekking biedt als er problemen zijn met een geboekte accommodatie? 69% van de Britten in ieder geval niet. Daar speelt de Britse insurtech GUARDHOG slim op in met de lancering van het nieuwe verzekeringsproduct GUESTCOVER. Met dit product kunnen boekingen via ‘home-sharing’ platformen als Airbnb verzekerd worden. Voor £15-20 per boeking ben je verzekerd voor verschillende problemen als fraude, verkeerde verwachtingen door foto’s en last minute annulering door de eigenaar. Bekijk hier meer inzichten.

 

3. ‘Duuo introduceert ‘Rent-my-stuff’ verzekering voor peer-to-peer deelplatform’

Duuo, het digitale verzekeringsmerk van The Co-operators, lanceert in samenwerking met Slice Labs ‘Rent-my-stuff’ verzekeringen. Dit product dekt schade, verlies en diefstal bij verhuur van eigendommen via peer-to-peer deelplatformen. Volgens Robin Shufelt, Directeur van Duuo, zijn diefstal, schade en verliezen de grootste hindernissen voor de adoptie van de peer-to-peer huurmarkt. Duuo hoopt dat mensen door middel van deze verzekering hun eigendommen zorgeloos kunnen verhuren. Bekijk hier meer inzichten.

 

4. ‘Gripp’ op je financiën door integratie rekeningen bij ABN’

Veel Nederlanders bankieren bij verschillende banken, waardoor zij niet altijd goed inzicht in hun financiën hebben. ABN AMRO haakte hier eerder slim op in door klanten van Rabobank, SNS en BUNQ de mogelijkheid te bieden om hun rekeningen te integreren met de Mobiel Bankieren-app en het internetbankieren van ABN. Vanaf deze maand is dit ook mogelijk voor klanten van ING, ASN en Regiobank. De app ‘Gripp’ biedt een duidelijk overzicht over financiën. Deze app telt momenteel 600.000 gebruikers en zet inkomsten en uitgaven in diverse handige categorieën. Per categorie kan een budget ingesteld worden en als het budget bijna overschreden wordt krijgt de gebruiker een pushmelding. Bekijk hier meer inzichten.

 

Welke kansen zie je?

We maken graag een afspraak. Bel ons op 0653778749 of stuur een e-mail naar e.hoekstra@itds.nl.

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Actueel