Digitaal recruiten? Lead Recruiter Esther legt het uit

Iedere dag thuiswerken is voor veel mensen toch wel even wennen. Zo ook voor onze recruitmentafdeling. Als recruiter heb je normaal gesproken veel face to face contact met verschillende kandidaten. Dat is op dit moment niet mogelijk. Maar met wat aanpassingen gaan ook de werkzaamheden van onze recruiters door. En kan er dus ‘gewoon’ gesolliciteerd worden bij ITDS. Hoe deze digitale sollicitatieprocedure er nu uitziet? En hoe dit so far gaat? Dit vroegen we aan onze Lead Recruiter Esther.

 

 

Vanuit huis werken is vast even wennen. Hoe ziet jullie sollicitatieproces er ‘normaal gesproken’ uit?

“Het is inderdaad even wennen. Normaal gesproken zien we het team elke dag op kantoor en hebben we we dagelijks face to face contact met kandidaten. Dat gaat nu – helaas – even niet. Hoe onze standaardprocedure eruit ziet? Die is als volgt: een telefonische kennismaking, een kennismakingsgesprek op kantoor met een van de recruiters en een van de managers, een online assessment en dan nog een laatste gesprek op kantoor. Alle interviews zijn dus doorgaans face to face bij ons op kantoor. Daar moeten we nu wat anders voor verzinnen. Gelukkig kan tegenwoordig veel digitaal!”

En hoe ziet het proces er nu uit? Wat zijn de verschillen? 

“Na een sollicitatie neemt een van onze recruiters – als wij een match zien naar aanleiding van het cv – binnen 5 werkdagen contact met je op om een eerste telefonische kennismaking in te plannen. In dit telefonische gesprek nemen we de eerste praktische zaken door. Voelen we in dit gesprek een wederzijdse match? Dan volgt een kennismakingsgesprek met een van de recruiters en een van de managers. Deze doen we nu via een videocall in plaats van een face to face interview. Bevalt het van beide kanten? Dan krijg je een online assessment toegestuurd via de e-mail. Deze kun je – zoals altijd – thuis op jouw laptop maken. Als je deze succesvol hebt afgerond volgt een laatste gesprek. Hierin gaan we wat dieper de inhoud in en zullen wij de uitkomsten van het online assessment doornemen. Zijn we nog steeds van beide kanten positief? Dan doen we je een contractaanbieding.”

Wat als iemand toch nog graag face to face contact wil hebben met een manager? Of bijvoorbeeld het kantoor wilt zien?

“Dan gaan we dat regelen. Hoe en wanneer? Dat durf ik op dit moment nog niet te zeggen. Het ligt er echt aan hoe op dat moment de omstandigheden en bijbehorende maatregelen zijn. Maar schroom vooral niet om nu ‘alvast’ te solliciteren. Dan kijken we samen hoe ver we via de digitale weg komen.”

 

Hoe gaat het so far op deze manier?

“Het is ook voor ons – zoals voor heel veel mensen – even passen en meten. En tot op heden gaat het eigenlijk best goed! We hebben nu de eerste gesprekken via videocalls gehad. Het is goed om te zien dat interviews ook op deze manier kunnen. Dat biedt wellicht mogelijkheden en meer flexibiliteit voor de toekomst. Ik verwacht dat de snelheid van het sollicitatieproces daarmee ook verhoogd kan worden. En dat is dan toch iets positiefs in deze omstandigheden.”

 

 

Welke kansen zie je?

We maken graag een afspraak. Bel ons op 0653778749 of stuur een e-mail naar e.hoekstra@itds.nl.

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Actueel