Daphne Admiraal: “Ik ben de verbindende schakel”

“Teamspirit is voor mij heel belangrijk. Ik word er zelf blij van als ik anderen kan motiveren en stimuleren om een optimaal resultaat te behalen. Ik vind dat in mijn werk bij ITDS heel belangrijk.” Corporate Recruiter Daphne Admiraal (30) over haar rol: “Ik ben de verbindende schakel in een team.”

Waarom is die taak als verbinder zo belangrijk?

“Je gaat voor een doel en dat behaal je alleen als je er samen voor gaat. Ik vind het belangrijk dat je elkaar kunt opvangen wanneer je het gevoel hebt dat iemand niet goed in z’n vel zit.” Samen met haar tweelingzusje Denise speelde Daphne in het Nederlands zaalhockeyteam, dat in 2015 wereldkampioen werd: “Met hockey ging ik het winnende doelpunt niet maken, maar als verbinder zorgde ik ervoor dat jonge onzekere teamgenoten in zichzelf gingen geloven en dat de belangrijke spelers op hun niveau bleven. Na het WK was voor mijn gevoel mijn doel bereikt en viel ik in een gat.”

En toen stopte je met hockey om je te richten op je carrière, hoe gaat dat je af?

“Ik zit nu in het verwerkingsproces. Ik had een bepaalde manier van leven die op hockey was gefocust. Altijd gericht op de volgende stap.. De mindset van ‘het kan altijd beter, het is nooit goed genoeg’, die ik altijd heb gehad heb ik nog steeds, maar nu zoek ik bij ITDS meer de juiste balans in mijn werk. Ik blijf doelgericht, geef mij een doel voor ogen en ik ga ervoor. Ik kan er niet tegen als het te langzaam gaat. Ik ben gewoon een pragmatische doener.’’

Hoe merk je dat in je werk bij ITDS?

“Ik zie mijn werk bij ITDS ook als topsport. In plaats van het doel om kampioen te worden, hebben we met ons recruitmentteam nu een groeidoelstelling dat we moeten halen. Elke hindernis die ik tegenkom in het proces om die doelstelling te behalen, probeer ik zo pragmatisch mogelijk te benaderen om het probleem te kunnen oplossen. Want elke persoon die is aangenomen, is een stap dichter bij de groeidoelstelling. Het is daarom wel belangrijk om duidelijke afspraken te maken. Als ik een gesprek heb gehad, zorg ik altijd de vervolgstappen en verschillende taken voor iedereen duidelijk zijn. Ik zit in een team waar ik alle vertrouwen in heb dat we het gaan halen. Wat hierbij wel belangrijk is, is dat iedereen goed functioneert en dat iedereen voor hetzelfde doel gaat. Net als bij hockey. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen taken en kwaliteiten, maar uiteindelijk is het belangrijk dat je samenwerkt om hetzelfde resultaat te halen. Alle neuzen moeten dezelfde kant op wijzen en er moet wederzijds respect zijn voor elkaar, anders raak je elkaar kwijt en heeft dit zijn weerslag op het einddoel. Het proces is belangrijk, maar uiteindelijk gaat het erom dat iedereen voor hetzelfde resultaat gaat.”

 

 

Welke kansen zie je?

We maken graag een afspraak. Bel ons op 0653778749 of stuur een e-mail naar e.hoekstra@itds.nl.

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Actueel