Meer dan consultant: Bjarne speelt al 20 jaar op hoog niveau korfbal

ITDS’er Bjarne Sinneker zet zich al 20 jaar trouw in voor de sport korfbal. Naast speler op hoog niveau, is hij onderdeel van de technische commissie van zijn vereniging die zich ontfermt over de ontwikkeling van de coaches en spelers in de club. In dit interview vertelt hij meer over zijn overgave in de sport en in zijn werk.  

9 tot 5 

Als ik iets doe, doe ik dat met toewijding. Ik vind het mooi om te zien waar deze toewijding mij heeft gebracht bij ITDS. Vorige maand vierde ik hier mijn vijfjarige jubileum en nam ik even een moment om terug te denken aan mijn eerste werkdag. Ik kwam als trainee binnen en zette gelijk mijn beste beentje voor tijdens de eerste trainingsdag. Het was bikkelen, maar ik haalde al mijn examens en kreeg een leuke eerste opdracht. Inmiddels ben ik doorgegroeid tot Management Consultant en heb ik al vijf opdrachten mogen doen bij mooie organisaties. Twee daarvan duurden enkele maanden, twee langer dan anderhalf jaar en nu werk ik alweer een jaar als Product Owner bij een uitvaartverzekeraar. Gedurende elke opdracht heb ik nieuwe dingen geleerd en ervaringen opgedaan, die ik weer kan gebruiken om het in mijn volgende opdracht nóg beter te doen.  

Natuurlijk ben ik nog lang niet klaar met ontwikkelen en hoop ik nog veel te leren. Afgelopen zomer heb ik al een mooie stap mogen zetten binnen de organisatie. Ik ben gevraagd voor de rol van career counselor. Dit houdt in dat ik junior consultants mag begeleiden tijdens hun loopbaan bij ITDS. Aan de hand van trainingen met andere collega’s ben ik opgeleid tot volwaardig career counselor en kreeg ik mijn eerste counselee toegewezen. Ik merk nu al dat ik ze best veel handvatten kan geven, omdat ik hetzelfde pad heb gevolgd en vanuit eigen ervaring herken waar zij tegenaan lopen. Het is een leuke en sociale afwisseling met mijn werk bij de klant.  

5 tot 9

Mijn groeipad van trainee tot Management Consultant is niet de enige ontwikkeling waar ik trots op ben. Ook zet ik me al meer dan 20 jaar in voor de sport korfbal. Dat klinkt echt behoorlijk lang als ik het nu zo zeg. Ik begon mijn korfbalavontuur toen ik acht jaar oud was. Voetbal was niet voor mij weggelegd. Als klein jochie vond ik trainen in de kou en regen maar niks en ik was altijd de sjaak als de bal weer uit de bramenstruiken moest worden gehaald. Korfbal daarentegen vond ik geweldig. De kennismakingstrainingen waren binnen, het spel vond ik leuk en ik was er ook echt goed in.

Dus zo geschiedde. Ik startte bij de F’jes, waarna ik al snel door mocht naar het eerste team van de jeugd. Elk jaar werd ik beter en mocht ik in het hoogste team van mijn leeftijd spelen. Nu ben ik de aanvoerder van het eerste team van de senioren, waarmee ik twee keer per week train en elk weekend een wedstrijd speel. Je kunt competitie spelen op het veld en in de zaal en per categorie zijn er meerdere competitieniveaus. In de zaal spelen we op het derde niveau en op het veld op het een na hoogste niveau. Elk seizoen maken we afspraken met het team dat je bij elke training en wedstrijd aanwezig bent. Wél mag je één keer per jaar een joker inzetten en een oefenwedstrijd missen. Op deze manier blijven we toegewijd aan de sport en vooral ook aan elkaar: je wil het team namelijk niet in de steek laten. Een van mijn hoogtepunten was toen we met het eerste jeugdteam promoveerden naar het hoogste niveau in Nederland. Inmiddels tien jaar geleden, maar dat is nog steeds een fantastische ervaring.

Als senior binnen de vereniging wordt er nog meer van je verwacht. Wij zijn een van de weinige teams met een betaalde trainer, een teammanager en een verzorger. Daarom doen we ook graag iets terug voor de club. Zelf ben ik onderdeel van de technische commissie. We houden ons bezig met het opleidingstraject van alle spelers. Het draait hierbij niet alleen op ontwikkeling, maar ook om speelplezier. Ik ben verantwoordelijk voor de senioren die buiten de selectie vallen. Bij hen gaat het voornamelijk om het teamgevoel, plezier maken en de sport. Winnen is leuk, maar hun doel is niet meer om op topniveau te spelen. Het is tof dat ik zo mijn steentje kan bijdragen aan het beter en leuker maken van de vereniging. Daarnaast ben ik scheidsrechter en heb ik de afgelopen jaren de kascontrole uitgevoerd voor de jaarlijkse ledenvergadering.

Wat ik doe, doe ik met toewijding

Mijn doel voor dit jaar is om met mijn team de zaalcompetitie te winnen en te promoveren. Binnenkort is de laatste wedstrijd en we hebben al zes wedstrijden gewonnen van de eerste acht. Dus we gaan er alles aan doen om die promotie binnen te slepen. Als consultant zou ik graag steeds meer willen doorgroeien naar projectmanagement. Dit wil ik bereiken door steeds meer ervaring op te doen tijdens opdrachten en mezelf te ontwikkelen aan de hand van trainingen en kennisdeling. In mijn rol als Product Owner heb ik al een zekere managementpositie binnen het project en ben ik verantwoordelijk voor twee scrum teams. Ik haal hier veel energie uit en word er ook steeds beter in. De kansen liggen in ieder geval voor het oprapen bij ITDS en ook op het gebied van korfbal. Ik ben nog lang niet klaar met ontwikkelen.  

Herken jij jezelf hierin?

Ben jij net zo toegewijd als Bjarne en maak jij ook graag op zowel persoonlijk als professioneel niveau het verschil? Dan leren we je graag kennen. Je kan direct contact opnemen met Marleen van der Horst via 06 162 824 42.

Nieuwsgierig geworden, maar wil je ons wat beter leren kennen? Neem een kijkje op onze vacature pagina, of op onze werken bij pagina.  

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.