Bas en Daniëlle kozen voor ondernemerschap

ondernemerschap

Een avontuurlijke carrièrestap bracht Bas van Doornik en Daniëlle Clemens bij ITDS. En ze vonden precies wat ze zochten. Korte lijnen en snelle besluiten. Een specialistische consultancy in de financiële dienstverlening. En vooral een ambitieuze ondernemerslust. Samen zijn ze verantwoordelijk voor de business line ‘Digital Transformation’. Ze vertellen alles over hun overstap, het runnen en uitbouwen van de business line en delen hun visie op digitalisering binnen de financiële sector.

 

De volgende stap

Zowel Bas als Daniëlle hebben ruime ervaring bij grotere consultancy‘s. Ruim twaalf maanden geleden stapte Bas over naar ITDS. Met meer dan 16 jaar management consulting ervaring binnen organisaties als Atos, KPMG en Accenture was hij klaar voor een nieuwe uitdaging. Bas licht toe: “Ik kwam op het punt in mijn carrière waarop ik meer wilde ondernemen. Iets anders dan de klassieke account- en jaarplannen alléén. In het verleden heb ik opdrachten in meerdere industrieën uitgevoerd maar de financiële wereld – met meer dan 35 klantopdrachten – bleef het meest mijn aandacht trekken. Via mijn netwerk kwam ik in contact met ITDS. Dat was gelijk een goede klik én een bedrijf waar ik naar op zoek was. Een gedegen en pragmatische consulting met expertise binnen de financiële sector en ruim 22 jaar klantnetwerk. Dat gaf dat veel vertrouwen.”

Bas en Daniëlle kennen elkaar van hun tijd binnen de financial services groep bij Accenture. Ze werkten onder andere samen op een proces (BPM) redesign project. Daniëlle vertelt: “De afgelopen jaren heb ik als ZZP’er gewerkt. Als iemand een half jaar geleden had gezegd dat ik weer consultant zou worden, had ik hard gelachen. Tot Bas contact met me opnam over de mogelijkheden bij ITDS. Mijn eerste reactie was: ‘terug naar de consulting, past dat – nog – wel bij me?’ Ik besloot het gesprek aan te gaan en ontdekte meteen de ‘ondernemersmentaliteit’ binnen ITDS. Daarnaast had ik veel vertrouwen in de samenwerking met Bas, dus voelde het als een kans die ik niet kon laten liggen.”

ITDS heeft momenteel ruim 250 consultants, waarvan 140 in Nederland en 115 in Polen. Daarnaast is ITDS sinds eind 2018 onderdeel van de Redmore Group. Bas licht toe: “Samen met de andere labels van Redmore (Talent&Pro, Triple A – Risk Finance en Profource) hebben we in Nederland een platform van zo’n 1400 consultants met een relevante footprint binnen de financial services. Dit biedt enorme kansen binnen de sector en maakt ITDS uniek.”

 

Uit het stramien en aan de bak

Inmiddels werkt Bas ruim een jaar bij ITDS en is een aantal maanden onderdeel van het directieteam. Bas over zijn start: “Heel eerlijk, het begin was zeker spannend. 140 consultants in Nederland, zeer korte lijnen en besluitvorming binnen één werkdag. Goed of minder goed resultaat? Je hoort het direct. Echt anders dan bij een hele grote consulting organisatie. Hoe het ruim twaalf maanden later bevalt? Ik kan volmondig zeggen: goed! Het is anders, maar precies wat ik zocht. Iedere dag weer ondernemen. En niet te vergeten: mooie projecten bij grote namen in de financiële wereld waar we echt verschil maken. Daarnaast zien we aantoonbare uitkomsten van de samenwerking binnen Redmore. De potentie die daar zit is zo gaaf. Wie wil dat nou niet?”

Daniëlle is twee maanden aan boord bij ITDS. Daniëlle vertelt: “Ook ik moet bekennen dat ik best zenuwachtig was om te starten. Hoe het bevalt? Door combinatie van de gave projecten en de interne ambities bevalt het zeer goed. Heb je een goed idee? Ga het doen en regel het. Hiervoor hoef je niet meerdere niveaus naar boven, zoals bij grote consulting partijen. Dat gezegd hebbende, kunnen we zeker leren van grote consultancy. Het stramien – om het zo maar even te noemen – bij deze partijen zorgt voor hoge, uniforme kwaliteit en skills van consultants. Dit vinden wij ook ontzettend belangrijk. Daarom focussen we ons de aankomende tijd – extra – op de ontwikkeling en opleiding van alle consultants. Bovendien zoeken we ook actief in de arbeidsmarkt naar die skillset en dus naar consultants.”

Aan het roer van ‘Digital Transformation’

Daniëlle en Bas zijn verantwoordelijk voor het uitbouwen en runnen van de business line ‘Digital Transformation’. Bas als Directeur, Daniëlle in de rol van Business Line Manager (Senior Manager). Bas vertelt meer: “ITDS groeit hard. Daarom hebben we ons organisatiemodel aangepast naar een model met business lines met een duidelijke focus op de business (bijvoorbeeld Digital Transformation). Deze focus is belangrijk voor zowel de markt, onze klanten, ITDS’ers als toekomstige collega’s. Mijn doelstelling voor onze business line dit jaar is ‘Double digit growth’, zelfs anno COVID-19. Ook in headcountgroei hebben we een sterke ambitie en zijn op zoek naar ondernemende collega’s. We hebben gelukkig een goede catch met Daniëlle.”

Daniëlle vult aan: “Wat voor collega’s wij zoeken? We zijn natuurlijk een specialistische club. Dus iemand met kennis over de financiële sector, waardoor hij of zij doorlopend een betrouwbare kennispartner is voor de klant. Echt op lange termijn met de klant meedenken. Maar ook iemand die lekker nuchter is; ‘niet lullen, maar poetsen’. Dus meedenken én implementeren bij de klant. We zoeken collega’s die zowel bij ITDS als bij de klant zin hebben om door te bouwen.”

Bas voegt toe: “Als je nu instapt in onze business line, sta je aan het begin van een gave verandering. Waaraan je zelf echt kunt meebouwen. Daarnaast vinden we het – zoals Daniëlle al noemde – heel belangrijk dat jij jezelf ontwikkelt als consultant. Het draait niet alleen om het uitvoeren van jouw klantopdracht, maar om het samen en individueel beter worden.”

 

De toekomst van digital

Binnen de business line ‘Digital Transformation’ ligt de focus op digitaliseringsvraagstukkken bij nationale en internationale financiële dienstverleners. In de toekomst krijgen financiële dienstverleners te maken met nieuwe aanbieders, datastromen en distributiemogelijkheden die hun producten en advies persoonlijker, sneller en altijd beschikbaar maken. Met inhoudelijke expertise is ITDS de schakel tussen de klant en zijn mogelijkheden.

Daniëlle over de toekomst van digitalisering in de financiële sector: “Alles wordt digital. Digitalisering maakt het – steeds meer – mogelijk om de consument persoonlijk en gericht te benaderen. Ook de groei van FinTechs beïnvloedt de hele financiële markt. Ik zou graag met deze partijen samen werken. Voornamelijk in de samenwerking met InsurTechs zie ik veel kansen. In de financiële markt moeten we een leidende rol spelen op het gebied van digitalisering. Door met oplossingen te komen voor onze klanten, en dus ook door samen te werken met FinTechs en IT-partijen. Juist doordat we een gespecialiseerde boutique consultancy zijn, kunnen we snel en gezamenlijk proposities op de markt brengen.”

 

Gepersonaliseerde data

Bas valt bij: “Banken en verzekeraars werken steeds meer data-driven, waardoor ze beter inspelen op de behoefte van de klant. Stel je voor: niet alleen een overzicht van je rekeningen via internetbankieren, maar een integraal beeld van hoe jouw maandelijkse kosten (bijvoorbeeld mobiliteit, verzekeringen, telefonie, gezondheid) zich verhouden tot anderen mensen met jouw “persona” en daarbij de suggestie en doorverwijzing naar waar en met wie jij jouw kosten kunt verlagen? “U betaalt xx% meer aan uw autoverzekering, wilt u minder betalen, klik hier”. En dat allemaal real time. Zo gaaf. Als je gebruikt maakt van gepersonaliseerde data, moet je deze data natuurlijk ook beschermen. En het voldoen aan de wet- en regelgeving op dit gebied. Onze klanten hebben de aankomende tijd dus genoeg te doen. Wij geven de frisse blik die ze nodig hebben om de volgende stap te zetten. We zien kansen, laten zien waar de lat ligt en helpen met de daadwerkelijke executie.”

 

Welke kansen zie je?

We maken graag een afspraak. Bel ons op 0653778749 of stuur een e-mail naar e.hoekstra@itds.nl.

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Actueel