Mijlpaal: onze allereerste pensionado!

De gemiddelde ITDS’er is 32. Dat maakt het extra bijzonder dat onlangs onze allereerste collega met pensioen ging: Hans Broekhuisen. We vroegen Hans naar zijn leven zonder ons…

Afgelopen augustus was een bijzonder moment bij ITDS. We hadden namelijk onze eerste pensionado. Na 18 jaar in dienst bij ITDS ging Hans Broekhuisen, Expert Consultant op alle gebieden van databeheer, -kwaliteit en -warehouses, met welverdiend pensioen. Gelukkig zien we hem nog een aantal keer per jaar op kantoor, waar hij training geeft aan onze trainees en young professionals. Een mooi moment om hem een aantal vragen stellen. Want: hoe gaat het nou eigenlijk met hem? Hoe heeft hij zijn afscheid ervaren? En wat doet hij nu met al zijn vrije tijd? Hij vertelt het hier.

Waanzinnig afscheid

“Goed nieuws, het gaat prima met me! Afgelopen augustus heb ik een waanzinnig afscheid gehad bij ITDS. Veel collega’s waren aanwezig en daarnaast ook mijn vrouw en twee dochters. De avond bestond uit ontroerende speeches van de directie, een optreden van een zangeres en prachtige cadeaus. Ik had dit werkelijk niet verwacht, één groot feest! Een mooier afscheid te midden van zoveel collega’s had ik echt nooit kunnen wensen. Mijn dochter belde mij de volgende dag en zei: “hoewel ik het niet leuk vond dat je vaak weg was voor werk, begrijp ik nu waarom je zo lang en hard voor ITDS gewerkt hebt.” Dit vond ik heel goed om te horen. Als ik nu terug denk aan de tijd bij ITDS zijn de mensen en de atmosfeer wat ik het meest mis nu ik met pensioen ben.”

Een gemis, maar ook niet

“Wat ik ook erg jammer vind, is dat – nu ik met pensioen ben – de datawereld explosief aan het groeien en ontwikkelen is. Al vanaf 1994 houd ik mij bezig met onderwerpen als databases en datawarehousing. Juist nu er zoveel gebeurt op het gebied van data analytics, big data en IoT, stap ik eruit. Realisatie van analytics en forecasting op basis van de grote voorraden gegevens is altijd mijn droom geweest. Ik had die ervaring graag nog tot resultaat binnen ITDS willen brengen. Wat ik totaal niet mis? De tijdsdruk. Ik overweeg om te gaan ZZP’en wanneer daar realistische mogelijkheden en concrete vraag voor zijn. Dit wordt dan ook absoluut niet fulltime, maar op mijn gemak, onderwerpen die mij aanspreken en zonder enorme tijdsdruk.”

De dagen van Hans

“De invulling van mijn dagen is nu duidelijk anders dan toen ik nog werkte. Vóór een uurtje of 11 doe ik eigenlijk helemaal niks, behalve een krantje lezen en het journaal volgen. Nu het mij echt niet meer lukt om voldoende excuses te verzinnen, begin ik met de klussenlijst die mijn vrouw voor mij heeft opgesteld. Op deze lijst staat onder andere schilderen, waar ik een ongelooflijke bloedhekel aan heb. Wat ik wel heerlijk vind is dat ik nu tijd heb om bijvoorbeeld piano te spelen en boeken te lezen. Ook ben ik vrijwilliger geworden bij de Parkinson vereniging. Binnenkort gaan we met het gezin naar Hamburg, voor een tour door de fabriek waar de Airbus A380 gebouwd wordt. Mijn liefde voor alles wat met militaire en burgerluchtvaart te maken heeft is groot, dus ik kijk hier enorm naar uit.

Wel ben ik nog steeds aan het wennen aan het idee dat er in feite niks meer van je verwacht wordt. De welbekende en veel gevreesde “leegte waarin je valt” heeft ook mij een beetje geraakt. Maar ik verveel me niet hoor, dat is één ding wat zeker is. Al is het al doordat ik nog steeds training kan geven aan de trainees en young professionals. Hopelijk zal ik daardoor mijn oud-collega’s regelmatig blijven zien en spreken.”

 

Welke kansen zie je?

We maken graag een afspraak. Bel ons op 0653778749 of stuur een e-mail naar e.hoekstra@itds.nl.

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Actueel