Een nieuwe verzekeringsketen voor een grote bank

DE VRAAG

De verzekeringsketen binnen de bank had een update nodig. Rollen en verantwoordelijkheden waren niet duidelijk en de verkoop liep terug. Aan ITDS is daarom gevraagd om de verzekeringsketen in kaart te brengen en duidelijk te omschrijven wie welke verantwoordelijkheid heeft in de keten.

 

ONZE AANPAK

We zijn gestart met het interviewen van de verschillende stakeholders in de keten. Zo kregen we een goed beeld van de huidige keten en de problemen die speelden. Vervolgens brachten we alle stakeholders samen in verschillende workshops. Dit had meteen als voordeel dat mensen elkaar beter leerden kennen en begrijpen. De aanpak was dus pragmatisch en doelgericht. We hebben echt iedereen die in de keten werkt gesproken, dit werd dan ook erg positief ontvangen.

 

HET RESULTAAT

De opdrachtgever heeft van ons een duidelijk beschreven verzekeringsketen ontvangen, een RACI-model (staat voor: responsible, accountable, consulted en informed) waar de rollen en verantwoordelijkheden in staan beschreven en een actieplan waarin precies beschreven staat wat er moet gebeuren om de nieuwe verbeterde keten in te kunnen richten.

Meer weten over onze consultancy diensten? Klik hier.

Welke kansen zie je?

We maken graag een afspraak. Bel ons op 0653778749 of stuur een e-mail naar e.hoekstra@itds.nl.

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.