Coördinatie van het testing proces bij een grote verzekeraar

DE VRAAG

Een verzekeraar moest aan een externe accountant de financiële transacties van een grote afdeling verantwoorden. De externe accountant trekt steekproefsgewijs een aantal samples uit de financiële data en vraagt vervolgens aan onze opdrachtgever om deze te onderbouwen met printscreens, berekeningen en eventuele toelichtingen over de betreffende transacties. Onze opdrachtgever heeft ons gevraagd om dit testing proces tussen de verschillende teams binnen deze afdeling en de externe accountant te coördineren. Natuurlijk, graag zelfs!

 

ONZE AANPAK

In deze opdracht zijn we van A tot Z betrokken geweest bij het verantwoordingsproces. Dit proces begint wanneer de externe accountant de samples die verantwoord moeten worden aanlevert bij Operational Risk Management (ORM). Wij hebben gedurende het hele proces contact met de verschillende teams binnen de afdeling gehad, om de voortgang te monitoren en tijdig bij te sturen waar nodig. De samples met evidence die de teams uiteindelijk aanleverden bij ORM werd door ons gecontroleerd en in samenwerking met het betreffende team gefinetuned. Nadat de externe accountant goedkeuring gaf over het aangeleverde materiaal documenteerden wij de bevindingen die wij tijdens het testing proces hebben gedaan. Deze deelden wij met team ORM en de managers van de betreffende afdeling in de vorm van concrete verbeterpunten, zodat het volgende verantwoordingsproces nog soepeler zou verlopen.

 

HET RESULTAAT

Ook het coördineren van de verantwoording van de financiële transacties van Q3 en Q4 hebben we opgepakt. Als gevolg van de verbeteringen die tijdens de verantwoording van Q1 en Q2 waren aangebracht was het dit keer voldoende om hetzelfde werk te verrichten in de helft van de tijd! Een prachtig resultaat voor zowel de opdrachtgever als ITDS. Dit resultaat bereikten we door een optimale samenwerking tussen alle partijen; onze opdrachtgever, de externe accountant en onze consultants. Een strakke planning en zorgvuldig stakeholder management waren hierbij key.

Meer weten over onze Risicomanagement diensten? Klik hier.

Welke kansen zie je?

We maken graag een afspraak. Bel ons op 0653778749 of stuur een e-mail naar e.hoekstra@itds.nl.

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.