Van trainee tot consultant: Michelle en Ludo over hun eerste half jaar bij ITDS

ITDS Business Consultants - Ludo en Michelle

Klaar voor de (kick)start? Een half jaar geleden startten Ludo en Michelle met het Business Consultancy Traineeship bij ITDS. Hoog tijd om samen terug te blikken. Benieuwd naar hun uitdagingen, ontwikkelingen en waarom ze voor ITDS kozen? Ze nemen je mee in hun traject van trainee tot consultant.

Een vliegende start

Even rustig opstarten? Niet tijdens het Business Consultancy Traineeship bij ITDS. Je start met vijf trainingsweken, om jou helemaal up to speed te brengen. Van inhoudelijke trainingen, tot persoonlijke trainingen die jou uitdagen om uit je comfortzone te stappen. Ludo en Michelle zijn het eens dat dit een drukke, maar leerzame periode was. Ludo: “Tijdens de eerste vijf weken staat vooral leren centraal. In deze weken krijg je verschillende trainingen en word je opgeleid tot consultant. Daarna is het de bedoeling dat je alles wat je geleerd hebt, toegepast in de praktijk op je eerste klantopdracht. Best uitdagend, maar heel leuk.” Ook Michelle vond het een drukke periode met volle schema’s en lange dagen, maar kreeg er ontzettend veel energie van. “Aan het einde van de dag had ik een prima energielevel. Dat is namelijk niet altijd vanzelfsprekend. Dat kwam door de goede sfeer in de groep en ook een aantal trainingen sprongen er echt uit.” Ludo: “De trainingsweken zijn even bikkelen, maar uiteindelijk is het heel erg rewarding.”

Saamhorigheid binnen de groep

Gelukkig doe je dit niet alleen. In de groep van Ludo en Michelle zaten nog negen andere trainees. Er heerste een groot gevoel van saamhorigheid binnen de groep. Ludo: “De intensiteit van de trainingen zorgde ervoor dat we al snel dichter tot elkaar kwamen.” Michelle kijkt op deze periode terug met een grote glimlach en dan vooral op het contact met de andere trainees. “Vanaf het begin waren we al best een hechte groep. Het zijn leuke mensen, iedereen heeft een eigen persoonlijkheid. Ook hebben we veel ondernomen naast werk. Zoals uit eten en borrels. We hebben samen in een korte tijd heel veel geleerd.”

De eerste klantopdracht

En na deze vijf intensieve trainingsweken? Het diepe in en gelijk aan de slag op jouw eerste klantopdracht. Michelle: “Ik zit nu op een opdracht bij een grote bank. Daar werk ik aan drie projecten tegelijk samen met drie projectleiders. Eén project richt zich op de implementatie van Salesforce. Het tweede project focust zich op het bouwen van een centrale data-omgeving waar alle data wordt verzameld. En tot slot werk ik aan een finance gerelateerd project.” Ludo heeft een andere opdracht toegewezen gekregen. Hij zit sinds juni op een opdracht bij een grote uitvaartverzekeraar. Ludo: “Ik kon vrijwel gelijk aan de slag na de trainingsweken. Ik zit nu vijf maanden bij deze klant. Op dit moment richt ik mij als analist voornamelijk op het capaciteitsmanagementmodel van de uitvaartverzekeraar. Ik leer nog steeds enorm veel. En heb het heel erg naar mijn zin.”

Persoonlijk, warm en behulpzaam

Waarom Ludo en Michelle voor een carrièrestart bij  ITDS kozen? De sfeer voelde gelijk goed. Ludo: “ITDS is een warm en kleinschalig bedrijf met oog voor persoonlijke connectie. Ik heb tijdens mijn tijd hier gemerkt dat mensen met wat meer werkervaring ook tijd voor je vrij maken. Als je er behoefte aan hebt, word je geholpen. En ook krijg je de kans om zelfstandig te werken.” Michelle kwam door studiegenoten in aanraking met ITDS en was na een paar gesprekken heel enthousiast. “De sfeer was gelijk goed. Een vertrouwde omgeving. En gewoon hele leuke mensen. Bij ITDS geven ze je net dat extra duwtje die je soms nodig hebt. ‘Je kan het wel.’ Ze hebben vertrouwen in je.”

Goed elkaar weer te zien

Na een jaar van online traineeships was het voor de groep van Ludo en Michelle weer mogelijk om naar kantoor te komen. En dat was heel fijn! Michelle: “Voor de bonding van je groep is het goed om elkaar toch wat vaker te zien. Ik vind vooral de afwisseling van thuis en op kantoor werken heel fijn. Omdat ik lange reistijden heb.” Ludo haakt hierop in: “Soms vind ik het fijn om thuis te zitten. Maar als ik veel meetings heb, werk ik liever op kantoor. De vrijheid die je hierin hebt is top.”

Vragen? De deur staat altijd open

Vooral in de beginperiode heb je als trainee nog veel vragen. Schroom niet om ze te vragen bij ITDS. Je kunt altijd bij iemand terecht. Michelle: “Ik kan altijd terecht bij mijn manager. Zelfs als ze eigenlijk geen tijd heeft. Als er een probleem is, wordt het gelijk opgepakt en lossen we het samen op. Dat is heel fijn.” Ludo vertelt: “De deur staat altijd open als je met dingen zit. Het is heel bijzonder om te zien hoeveel ballen deze collega’s hoog proberen te houden, maar tussendoor ook jou graag helpen.”

 

Welke kansen zie je?

We maken graag een afspraak. Bel ons op 0653778749 of stuur een e-mail naar e.hoekstra@itds.nl.

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Actueel