ITDS’ers Koen en Finn zijn naast consultants ook succesvolle carspotters

Business Consultancy Trainee Finn Sweer en Associate Business Consultant Koen van den Dool houden zich naast hun baan bezig met exclusieve auto’s. Wij vroegen hen naar hun passie voor auto’s, én de link met hun werk bij ITDS.  

Koen van den Dool, Associate Business Consultant bij ITDS, is oprichter en beheerder van het Instagramaccount CarspotsNL. Met 81.000 volgers heeft hij een van de grootste accounts in de scene: “Ik deel foto’s op Instagram van bijzondere auto’s. Eerst maakte ik alle foto’s zelf. Maar omdat mensen het tof vonden om met hun foto’s op mijn pagina te komen, ben ik nu vooral bezig met het selecteren van de content. Doordat ik zoveel mensen bereik op Instagram, krijg ik vaak verzoeken van bedrijven om een samenwerking aan te gaan. Denk aan grote automerken die hun nieuwste model willen promoten of autoverhuurders die een huurauto willen aanbieden voor een weekend. Ik plaats content over hun producten of diensten op mijn account. Daarnaast word ik gevraagd voor evenementen zoals de Jacks Racing Day op het TT Circuit Assen.” Finn Sweer, Business Consultancy Trainee, is ook een grote speler op Instagram op het gebied van auto’s: ”Als autoliefhebber ging ik altijd op zoek naar bijzondere auto’s. Na een tijdje begon ik ze te fotograferen en heb ik een professionele camera aangeschaft. Sindsdien fotografeer ik alle auto’s die ik spot zelf en deel mijn foto’s op RealCarFreaks. Ik doe regelmatig grotere projecten met dealers en eigenaars van exclusieve auto’s. We fotograferen een auto dan uitgebreid op een mooie locatie. Deze foto’s delen we op verschillende blogs en websites. En natuurlijk op mijn eigen platform. Naast fotografie voor mijn eigen platform doe ik dus ook vaak een stukje marketing voor bedrijven en ondernemers.”

Koen op het TT Circuit Assen met Ralf Schumacher. 

Waar gaat het bij jullie hobby precies om?

Koen: “Ik heb al van jongs af aan een passie voor auto’s. Deze passie is door de jaren heen uitgegroeid tot een hobby als carspotter. Door mijn hobby krijg ik de kans om gave auto’s van dichtbij te zien. Maar ik ben ook onderdeel van een mooie community van autoliefhebbers op social media. Ik denk dat je sneller succesvol wordt als je iets doet wat je leuk vindt en carspotten vind ik geweldig om te doen.” Finn: “Voor mij is de grootste kick om de auto’s in hun natuurlijke omgeving te spotten. Vergelijk het met natuurliefhebbers: die gaan naar Afrika om wilde dieren te zien. Ik ga naar Londen en Monaco om auto’s in het wild te zien. Als je bij een garage gaat staan posten, telt dat eigenlijk niet. Je wilt die auto’s echt op straat zien en horen. Dat is echt een bucketlist dingetje.”

Welke auto die jullie hebben gespot springt er echt uit?

Finn: “Een Pagani Zonda 760 RS in Londen was voor mij echt een hoogtepunt. Van die auto gaat het hart van iedere autoliefhebber sneller kloppen. Ik was de hele dag op pad geweest en kreeg ‘s avonds in mijn hotel een foto van die auto. Ik ben direct gaan speuren, speuren, speuren, tot ik na 30 minuten de locatie had achterhaald. Toen ben ik er zo snel als ik kon heengegaan. Gelukkig stond hij er nog, en kon ik als een van de eersten mooie foto’s maken. Daarna heb ik er met een groepje in de regen nog tot middernacht bij staan wachten, omdat we de motor wilden horen.” Koen:Voor mij was dat het nieuwste model van de Audi RS6, de C8. In de maanden voordat de eerste RS6 C8 op Nederlands kenteken werd gezet was er al een hype ontstaan wie hem als eerste zou spotten. Toen ik hem als een van de eersten had gepost, gaf dat dus wel een kick. Ik vind het heel gaaf dat hij er uit ziet als een gewone gezinsauto, maar extreem veel vermogen heeft.”

Jullie brengen je passie mee naar ITDS

Koen: “ITDS wist van mijn hobby als autofotograaf. Dus vonden ze voor mij een opdracht waarbij mijn kennis over auto’s zeker van pas komt. Ik ben nu werkzaam bij een klant die gespecialiseerd in software voor de automotive leasing branche. Als lid van het configuratie team zorg ik dagelijks dat het programma up and running blijft. En wanneer er vanuit de business wensen zijn om het systeem aan te passen of te personaliseren, dan doen wij dat met het team. Op die manier ben je dus echt een schakel tussen de business en de IT, dat is heel gaaf.” Finn: “Ik ga tijdens mijn eerste opdracht aan de slag met hetzelfde softwareprogramma. Op dit moment volg ik nog een aantal trainingen om het programma helemaal te doorgronden. Binnenkort ga ik me bezighouden met het doorvoeren van veranderingen en het oplossen van problemen in het programma. Ik had al vroeg in mijn traineeship aangegeven dat ik interesse had om bij een opdrachtgever in de automotive te gaan werken en vind het mooi dat ze daarmee aan de slag zijn gegaan.”

Finn naast een 1500pk sterke Bugatti Chiron Sport.

Hebben jullie profijt van jullie ervaringen uit het carspotten?

Finn: Doordat je al veel van auto’s weet, ben je al bekend met veel begrippen uit de branche. Een begrip als WLTP hoeft men mij bijvoorbeeld niet meer uit te leggen. Terwijl ik het IT-gedeelte nog moet leren, ben ik wel thuis in de materie en kan ik de gesprekken meteen volgen.” Koen:Het belangrijkste dat ik uit het carspotten meeneem is een mentaliteit van simpel: doen. Ik ben mijn account begonnen omdat ik het leuk vond, en ben daar succesvol mee geworden zonder me af te vragen of ik het kon. Dat gebruik ik als ik me tijdens mijn werk afvraag of ik wel ervaren genoeg ben. Ik doe het gewoon. Ik merk dat ik als junior impact kan maken in een team met mensen die al meer dan tien jaar ervaring hebben.”

Welke ervaringen uit je werk nemen jullie mee naar je hobby?

Finn: “Dat is voor mij vooral het belang van goed communiceren. Ik ben nogal zakelijk ingesteld en kan soms hard overkomen. Dit viel op tijdens de opleiding bij ITDS en ga ik zeker meenemen.” Koen:Ik heb tijdens het traineeship ook heel veel geleerd op het gebied van soft skills; bijvoorbeeld hoe je overtuigend kunt zijn en hoe je impact maakt in gesprekken. Dat ga ik zeker gebruiken bij het uitbouwen van mijn account.”

Welke kansen zie je?

We maken graag een afspraak. Bel ons op 0653778749 of stuur een e-mail naar e.hoekstra@itds.nl.

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Actueel